Ügydöntő népszavazás jöhet! Ezt kopaszokkal sem fogja tudni megakadályozni a Fidesz?

Dk
Fotó: Demokratikus Koalíció/Facebook

Hivatalosan is benyújtotta az ingyenes Covid-tesztelésről szóló népszavazási kezdeményezését csütörtökön a DK.

Sebián-Petrovszki László, a párt parlamenti képviselője a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

céljuk, hogy rákényszerítsék a kormányt, hogy mindenki számára tegye elérhetővé az ingyenes tesztelést.

Mint mondta, a járvány második hulláma utolérte Magyarországot, napról-napra nő a fertőzöttek és a halálozások száma. A legfontosabb most, hogy kiderüljön, kik a fertőzöttek, hogy el lehessen különíteni őket az egészségesektől. Sebián-Petrovszki szerint a kormány beszerezte ugyan a teszteket, de elzárva tartja azokat, és nem biztosítja a lakosság széles körei számára. “Nincs rendben, hogy az, aki szeretné, csak 20 ezer Ft-ért tudja leteszteltetni magát magánszolgáltatónál” – fűzte hozzá.

A politikus azt is elmondta, a leadott kérdést jogászokkal és szakértőkkel közösen fogalmazták meg, hogy megfeleljenek a Választási Iroda elvárásainak. A kérdés a következőképp hangzik:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam biztosítson a tömeges megbetegedést okozó Covid-19 fertőzés miatt térítésmentes Sars-Cov2 PCR-tesztet minden Magyarországon tartózkodó magyar és európai uniós állampolgár részére?”

Sebián-Petrovszki a tájékoztató végén úgy fogalmazott: nem azért fizetünk adót és tb-járulékot, hogy egy ilyen járványhelyzetben külön kelljen fizetnünk a tesztért.

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza videón:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!