Kiderült, mit titkolnak a karanténba került fideszes kormánytagokról!

Nagy valószínűséggel a karanténba került kormánytagokat nem ellenőrzik a rendőrök. Amikor ugyanis erről kérdezték a belügyi államtitkárt, Kontrát Károly egy egyszerű „igen” vagy „nem” helyett látványosan mellébeszélt.

Úgy látszik, a karantén csak az egyszerű emberek számára szigorú előírás, a Fidesz-kormány tagjaira más szabályok vonatkozhatnak. Erről árulkodik, hogy miután több kormánytag is karanténba került, mert érintkeztek az igazoltan fertőzött Hollik Istvánnal, a fideszes belügyi tárca nem volt hajlandó elárulni, hogy ellenőrizték-e őket a rendőrök a karanténjuk alatt. Pedig a Népszava szerint a jobbikos Stummer János nagyon egyszerű kérdést tett fel Pintér Sándornak:

„Ellenőrizték-e a hatóságok, s ha igen, mely’ kormánytagoknál és hány alkalommal a hatósági házi karantén szabályainak betartását?”

Bár a kérdés egyáltalán nem bonyolult, a Pintér helyett válaszoló Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár mégsem reagált rá érdemben. Helyette elképesztő mellébeszélést produkált, ami régi módszere a Fidesznek.

a trükk lényege, hogy a vonatkozó jogszabályokat kezdik idézni, amitől úgy tűnik, mintha mondanának valamit.

Kontrát például az egyszerű válasz helyett arról értekezett, hogy „a járványügyi hatóság az – általa kijelölt karanténba vagy hatósági házi karanténba történő helyezésről szóló határozatot a kijelölés szerint – illetékes helyi rendőri szervhez továbbítja, és az ellenőrzést a helyi rendőri szerv hajtja végre. A hatósági házi karantén szabályok betartására vonatkozó ellenőrzések kellő gyakorisággal, a szolgálati feladatok rangsorolásával, szigorú rend szerint valósulnak meg.”

Vagyis arra kérdésre, hogy ellenőrizték-e a rendőrök a kormánytagok karanténját, az államtitkár nem válaszolt. Ennek pedig csak egy oka lehet: az, hogy valószínűleg

a kormánytagok karanténját a rendőrség nem ellenőrizte.

Ha ugyanis Varga Judithoz vagy Gulyás Gergelyhez bekopogott volna a hatóság, Kontrát Károly nyugodtan és büszkén leírhatta volna, hogy milyen példamutató módon viselkednek a kormány tagjai és az őket ellenőrző hatóság. De vélhetően

az államtitkár hazudni nem mert, az igazságot pedig nem akarta elárulni.

Így aztán maradt a homályos mellébeszélés – ami szinte egyenlő a beismeréssel. Az egyszerű emberek pedig ismét leckét kaphattak abból, hogy a törvényi előírások betartását csak rajtuk kérhetik számon, a fideszes politikusokra egészen más szabályok vonatkoznak. Ezt azért jó, ha minél többen tudják…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!