Erre már tényleg nincs magyarázat: teszt nélkül is bezárhatják az embereket

Új eljárásrendet adott ki hétfőn a járvány kezelésére Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter, derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatásából. Ami benne van, azt nem akartuk elhinni.

Az új szabályozás szerint PCR-tesztet kötelezően csak abban az esetben kell kérni, ha a páciensnek vannak tünetei és koronavírus-fertőzött területen járt, vagy szoros kapcsolatban állt egy igazolt fertőzöttel. Ennél is megdöbbentőbb, hogy

a háziorvos már tesztelés nélkül is kimondhatja valakiről, hogy fertőzött,

pusztán a mutatott tünetek alapján! Ez gyakorlatilag azt eredményezheti, hogy szinte bárkit karanténra kötelezhetnek, még akkor is, ha csak egyszerűen megfázott! Hatósági intézkedésre csak a teszttel igazolt fertőzöttek esetén van mód, ezért ebben az esetben a háziorvos fogja a beteget karanténra utasítani.

A háttérben az állhat, hogy egyszerűen elfogytak a tesztelési kapacitások, a nyáron a kormány csak a lábát lógatta, és semmit nem tett annak érdekében, hogy egy megnövekedett tesztelési igényt is ki tudjanak elégíteni. jelen pillanatban ott tartunk, hogy

két negatív teszt beszerzése több mint 30 napba telik,

miközben akit hatósági karanténba küldtek, az csak két negatív PCR-teszttel szabadulhat. Így esélye sincs a karanténban lévőknek, hogy egy hónapig bárhova is mozduljanak! A mentősöknek, akiknek ki kell szállni elvégezni a tesztelést, a laboratóriumoknak egyszerűen nincs több kapacitása. Mindebből a túlterhelt rendszerből pedig kihúzták a hatósági árral a magánszolgáltatók teszt kapacitását, akik veszteséggel nem fogják elvégezni a tesztelést.

A megoldás természetesen a teljesen felesleges -nem tudni működőképes- lélegeztető gépek méregdrága beszerzése helyett a teljes lakosságra kiterjedő inygenes tesztelés bevezetése lenne, mely elől teljes mértékben elzárkózik a kormány.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!