Ijesztő titkot fedeztek fel magyar kutatók a vírusról: ez sok mindenre magyarázatot ad

Koronavirus

A Semmelweis Egyetem kutatóinak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Biztonsági Laboratórium kutatóival együttműködve először sikerült aktív, fertőzőképes koronavírusnak a szerkezetét megvizsgálni, ami eddig csak lefagyasztott, vagy kémiai módon inaktívvá tett vírussal sikerült.

Egy különleges technikával, atomi erőmikroszkóppal tapogatták le a SARS-COV-2 részecskék felületét.  Ezt a műszert atomok, molekulák és sejtek topográfiai szerkezetének és nanomechanikai tulajdonságainak vizsgálatára használják normál esetben. Ám most ennek a segítségével állapították meg, hogy

az organizmus különlegesen ellenálló, és öngyógyító képességekkel rendelkezik!

A vírust koronaszerűen borító tüskék rendkívül mozgékonyak, maga a víruspedig könnyedén összenyomható, de gumilabdaszerűen helyreáll, a fizikai behatás pedig nem tesz kárt se a struktúrájában, se a tartalmában!

Ezek a tulajdonságok okozhatják azt, hogy a koronavírus ezen fajtája a környezeti körülmények széles köréhez tud alkalmazkodni, ez pedig a szokatlanul nagy fertőzőképességében is közrejátszhat. Míg más vírusok a gazdatesten kívül rövid időn belül elpusztulnak, a  a SARS-CoV-2 azonban tárgyak felületén megtapadva is hosszú ideig fertőzőképes maradhat.

A magyar kutatócsoport a nagyjából 80 nanométer széles SARS-CoV-2 részecskét még egy ettől is kisebb tűvel szúrta meg száz alkalommal, alkalmanként a tű hegyét a vírus tetejétől az aljáig nyomták. Ám mindez a vírusban szinte semmilyen kárt nem tett. Mint ahogy azokat a próbákat is kiállta, mikor 10 percen át 90 Celsius fokos hőnek tették ki, és mindössze néhány tüskéjét veszíti el a vírus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!