Megbukott Orbán hazugsága – Egy kiszivárgott dokumentum leplezte le a miniszterelnököt!

A Népszava által megszerzett dokumentumok, teljesen új megvilágításba helyezik mindazt, amit Orbán Viktor mondott péntek reggel a Kossuth rádióban. A miniszterelnök az igazság helyett ismét csak terelt, megpróbálta elhitetni, hogy a baloldali média által közölt információk csak hazugságok.

A most kiszivárgott dokumentumok azonban arról tanúskodnak, hogy a Korányi Intézetben nincs minden rendben. Hiába mondják, hogy elegendő lélegeztetőkészülék és ágy áll a rendelkezésükre, továbbra is szakemberhiánnyal küzdenek. A lap pedig most arról számolt be, hogy egészségügyi dolgozókat vezényelnek át a Korányiba:

“Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kérelmére a népegészségügyi feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala – egészségügyi válsághelyzeti ellátás biztosítása érdekében – kirendelés szükségességéről döntött”.

A kormányhatározatot már a miniszterelnök látogatása előtt egy nappal, csütörtökön keltezték, és arról írnak benne, hogy már szeptember 14-én jelezte a kórház, hogy

“A járványügyi feladatok maradéktalan ellátásához az ágyszámkapacitás adott, a humán erőforrás saját erőből nem biztosított.”

A lap korábban is arról cikkezett, hogy a szakemberhiány nehezíti majd a járvány elleni védekezést, a miniszterelnök pedig ezt a hírt próbálta megcáfolni, mikor ellátogatott a Korányi Intézetbe, később pedig a rádióinterjújában kijelentette, hogy “természetesen van elegendő hely, van elegendő lélegeztetőkészülék, és most még van elegendő ember is”.

Orbán még Facebook-oldalára is feltöltött egy videót a kórházban tett látogatásáról, ami azonban szintén a visszájára fordult. Azon azt lehet látni, hogy az ügyeletes orvossal beszélget, de amikor az kifejtené, hogy bár elég lélegeztetőkészülék áll a rendelkezésükre, ezzel szemben azonban nincs elegendő szakember, akkor a miniszterelnök félbeszakítja az orvost, így az nem fejezhette be a mondatot.

A Népszava azt is leírja, hogy a birtokukban van a Nemzeti Népegészségügyi Központ szeptember 14-ei határozata is, mely szerint “a Dél-pesti Centrumkórháznak (egykori Szent László) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek már nincsen szabad lélegeztetőkapacitása”.

A Müller Cecília országos tisztifőorvos által aláírt határozat szerint, minden súlyos állapotú kardiológiai és belgyógyászati beteget, más kórházba kell szállítani a fővárosi Szent János Kórház helyett. A lap indoklásként pedig megemlíti a Szent János kórház orvosigazgatójának jelentését:

“A telefonon kapott tájékoztatás szerint az elsődleges ellátásra kijelölt két covid ellátó központ lélegeztető kapacitása betelt. Miniszter úr utasítására kórházunknak kell következő ellátóhelyként belépnie.”

Csütörtökön a lap szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma még cáfolta azt a hírt, hogy a Korányiban vagy a Szent Lászlóban betelt a lélegeztető-kapacitás, pénteken azonban már az írták, hogy a kórházak felkészültek, van elég ágy, lélegeztetőkészülék és szakember, “ha azonban egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe”.

A lap közölte azt is, hogy tudomásuk szerint az egészségügyi dolgozók vezényléséről szóló határozatot már csütörtök este kiküldték több fővárosi kerületi rendelőbe,

melyben közölték velük, hogy az adott intézménynek hány szakembert kell átküldeniük a Korányiba covidos betegek ápolása céljából.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!