Döbbenetes számok – Soha ennyi új fertőzöttet nem találtak még egy nap alatt, mint most!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Bár tavasszal sokkal enyhébb volt a koronavírus-járvány hazánkban, mint most ősszel, a kormány által bevezetett óvintézkedések azonban még a nyomába sem érnek a korábbi szigorításokhoz.

Ismét megdőlt az egy nap alatt beazonosított fertőzöttek száma, immár átlépte az 1000 főt,

így elmúlt 24 órában 1070 újabb magyar állampolgár mutatták ki a betegséget.

Az elmúlt időszakban sorra dőltek meg a napi rekordok, azonban ezer fölé még egyszer sem mentek a számok, bár azt tudni lehetett, hogy hamarosan ez is be fog következni. Orbán Viktor már pénteken arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy hamarosan számolnunk kell azzal, hogy ilyen magas lesz a napi fertőzésszám.

Sajnálatos módon nemcsak a beazonosított betegek, de az elhunytak száma is emelkedett, egy nap alatt 8 beteg vesztette életét, így már 683-ra emelkedett az elhunytak száma, az aktív fertőzötteké pedig 12 916 főre nőtt.

A hétfőtől életbe lépő rendelkezések azonban nem biztos, hogy meggátolják a vírus további terjedését, mivel ezek az intézkedések lazának viszonyulnak.

Korábban még a kormányfő is azt mondta, hogy a járványban “a svédek még csak nem is védekeznek”. Most viszont kiderült, hogy a Fidesz jelenlegi járványkezelése sokkal lazább, mint a svédeké volt tavasszal! A skandináv országban akkor rengetegen meghaltak.

Sőt, már egész Európában sokkal szigorúbban próbálják meggátolni a fertőzés terjedését, mint idehaza, ezzel szemben nálunk most az a cél, hogy ne kelljen ismét leállítani a teljes gazdaságot.

Döbbenet! Orbánék a svédeknél is rosszabbul kezelik a járványhelyzetet!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!