Döbbenet! Orbánék a svédeknél is rosszabbul kezelik a járványhelyzetet!

Orbán Viktor lebuktatta magát! A kormányfő nemrég azt mondta, hogy a járványban „a svédek még csak nem is védekeznek”. Most viszont kiderült, hogy a Fidesz jelenlegi járványkezelése sokkal lazább, mint a svédeké volt tavasszal!  A skandináv országban akkor rengetegen meghaltak.

A Fidesz egyik sebezhetősége az, hogy amit egyik nap még szid, azt másnap már ő maga hirdeti. Ilyen volt például az iskolabezárás, amit Orbán reggel még ellenzett, majd este bejelentette. Most azonban sokkal kínosabb helyzetbe került a kormányfő, aki még pár napja is arról beszélt, hogy mennyire felelőtlenül kezeli a járványt Svédországban, ahol „még csak nem is védekeznek”.  Mint mondta, „szerintem annyian lakhatnak, mint mi, tízszer annyian haltak meg, mint Magyarországon: hatezer környékén jár már a meghalt embereknek a száma”. Ám most a 444.hu összeállításából kiderült:

Svédországhoz képest a Fidesz mostani járványellenes intézkedései sokkal lazábbak!

Tavasszal, amikor a svédeknél valóban rengetegen meghaltak, lényegesen szigorúbb intézkedéseket hoztak, mint amik most nálunk vannak. Akkor a svédek átálltak a digitális oktatásra a középiskolákban, részben bezárták az egyetemeket, és betiltották az 500, majd 50 fősnél nagyobb rendezvényeket. Szorgalmazták, hogy aki csak tud, inkább dolgozzon otthon, a nyitva tartó éttermeket, kávézókat pedig megbüntették, ha nem tartották be a távolságtartási szabályokat.

Ha Orbán szerint a svédek nem védekeztek, mit mond a mostani magyar helyzetre?

Magyarországon ugyanis még mindig lehet 500 fős bulikat tartani, a focimeccseket is annyian borulnak egymás nyakába, ahányan csak akarnak és Orbánék arra sem biztatják a munkáltatókat, hogy ha tudnak, vezessenek be távmunkát, ezzel is csökkentve a kontaktusok számát. Hiába a határzár, a vírus az egész országban erősen terjed. Ami pedig Orbán legújabb vesszőparipáját illeti:

a halálozások száma is magasabb nálunk, mint Svédországban!

Jakab Ferenc, a pécsi virológuscsoport vezetője kedden azt mondta: „Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján”.

Mindezt persze a Fidesz igyekszik eltitkolni, ezért is fontos, hogy minél több ember ismerje a valóságot!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!