Visszafordíthatatlan a helyzet – újabb dominó dőlt le a kórházak közül

Ma már a harmadik kórház kér nyilvánosan segítséget, és valószínűleg nem az utolsó lesz a sorban, aki az összeomlás szélén áll. Nem amiatt, amitől Orbán Viktor félt.

Mára a két kijelölt kórházban, a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. Mindezek mellett a legsúlyosabb probléma, hogy a Korányiban már a szakemberek is fogytán, úgy tudjuk,

76 munkatársat várnak különböző pozíciókra!

A reggeli hír után délutánra már a harmadik kórház is megtelt, és bár a Szent János Kórház tavasszal minden többletfeladatot el tudott látni a saját erőforrásaiból, most viszont teljes a túlterheltség, annyira megnövekedett a koronavírusos betegek száma! Ezért a kórház vezetése azt kérte, hogy

a többletfeladatok ellátása érdekében vezényeljenek hozzájuk szakembereket!

Mindez két dologra mutat rá tökéletesen:

  1. Nem a lélegeztető gépek száma a lényeges -vegyék is azt bármilyen drágán-, hanem a képzett személyzettel ellátott gépek száma, illetve a kevésbé súlyos eseteknél az orvosok, nővérek száma.
  2. A második hullám nem olyan mint az első, sokkal több lesz a súlyos eset, sokkal nagyobbat fog ütni az egészségügyön, a társadalmon és a gazdaságon.

Mindez elkerülhető lett volna valószínűleg, ha már tavasszal is tiszta és világos kommunikációt folytat a kormányzás, nem össze-vissza hol a maszk mellett, hol ellene érvel, ha nem a nyunyókáról kaptunk volna életvezetési tanácsokat, hanem igazi, felvilágosító kampány folyt volna.

Arról nem is beszélve, ha nem rohasztották volna le tudatosan az állami egészségügyet, folyamatosan terelve az embereket a magánellátás irányába. 

Pofán csapta Orbánt a valóság – drámai a helyzet két kórházban

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!