Pofán csapta Orbánt a valóság – drámai a helyzet két kórházban

Bár Orbán Viktor szerint a magyar az egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszer, és tele is vásárolták a raktárakat méregdrága lélegeztetőgépekkel, mégis úgy tűnik, hogy az egészségügy nem a szakadék szélén áll, hanem már zuhan le a mélybe.

„Mindenki megnyugodhat: ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani” – jelentette ki magabiztosan a kormányfő szerdán, miután folyamatosan növekvő halálozási arányról számol be a média. Azonban a valóság teljesen más képet fest:

már két kórházban sincs lélegeztető kapacitás!

A Népszava információi szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. Mindezek mellett a legsúlyosabb probléma, hogy a Korányiban már a szakemberek is fogytán, úgy tudjuk, 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra! 

Mivel a kiadott utasítás szerint a fővárosiakat és Pest megyeieket a Dél-Pesti Centrum (egykori László) Kórházba illetve az Országos Korányi és Pulmonológia Intézetbe kellett szállítani, nem csoda, ha ezek megteltek. Amennyiben ez a két intézmény nem tud több beteget fogadni, akkor további nyolc intézmény jöhet szóba: a Szent János, a Bajcsy, a Péterfy, a Pest megyei Flór Ferenc kórház, a törökbálinti tüdőgyógyintézet, valamint a Semmelweis Egyetem.

Hozzá kell tenni, hogy minden szakember szerint a második hullámnak az elején tartunk még, abban a fázisban, amikor még csak a fiatalok fertőződnek meg, gyakran tünetmentesen és betegség nélkül. Ám a Kaliforniai példa azt mutatja, hogy ezt a szakaszt 4-5 hét késéssel követi a súlyos megbetegedésekkel és halálozással járó időszak. Amire úgy tűnik,

egyáltalán nincsennek felkészülve a kórházak!

A mentőszolgálatnál sem jobb a helyzet, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kedden az InfoRádióban nyilatkozott arról, hogy az egyre növekvő mintavételi igények miatt két-három napra is kitolódhat az az idő, amíg a mentők ki tudnak menni egy koronavírus-gyanús beteget tesztelni. Naponta összesen 80 mentőegység járja a címeket, ahonnan koronavírus gyanús eseteket jelentettek, de ez nem elég, hiszen naponta már négy-ötezer páciensnek kérnek hatósági PCR-tesztet a háziorvosok mentőktől.

Ide már nem lesz elég Orbán “állig felfegyverkezett” dumája, komoly kormányzati intézkedésekre lenne szükség.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!