Sokkoló adatok kerültek napvilágra – A neheze még csak most jön!

A koronavírus-járvány tavaszi megjelenésére és terjedésére nem lehetett felkészülni, váratlanul érte a világot, azonban a második hullámra már lehetett számítani, így minden szükséges lépést meghozhattak az országok vezetői.

Azonban hiába lehetett számítani az őszi második hullámra, azt láthatjuk, hogy lazultak a járványintézkedések egész Európában, így Magyarországon is. Nálunk ráadásul még az ország vezetői sem mutattak kellően jó példát, mikor külföldi utazásaikról vagy épp maszk nélküli megjelenéseikről érkeztek hírek.

Ennek meg is lett az eredménye:

Franciaország után Magyarország már a második helyre ugrott az EU-n belül a lakosságra vetített terjedési számokkal, ezzel megelőzve Spanyolországot és Olaszországot

– közölte a napi.hu Jakab Ferenc online előadása alapján.

A virológus kiemelte, hogy az elkövetkező hetekre semmi jót nem tud jósolni, a halálesetek száma rendkívüli módon meg fog emelkedni, hozzátette továbbá, hogy már 18-an vannak lélegeztetőgépen, 80 százalékuk pedig sosem jön le róla.

Jakab a friss koronavírus-adatok alapján kijelentette, hogy Magyarországon már most brutálisan tombol a járvány, ami pedig igen sokkoló lehet, hogy lakosságarányosan már azokat az országokat is lehagytuk, ahol korábban elképesztő méreteket öltött a betegség.

A járványt csak a vakcina fogja megállítani, de a korlátozó intézkedések bevezetése, illetve a szabályok betartása fékezheti a terjedést!

A Pécsi Tudományegyetem “Nyitott Egyetem Extra – Covid-19: tanulságok és aktualitások” című online előadása itt megtekinthető:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!