Ez mindent megváltoztat – bejön Orbán legnagyobb félelme?

2010-óta az első választás lehet a 2022-es, amely igazi kihívást jelent Orbánnak. A széttagolt ellenzéki pártok már megkötötték a szövetségüket, hogy egy jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével, és egy miniszterelnökkel induljanak neki a választásnak. A miniszterelnök jelölt személye még nincs eldöntve. Ebben most lehet változás.

Minden ellenzéki párt egyetért abban, hogy közös miniszterelnök jelöltet kell állítani, ám a személy még kérdéses, és hivatalosan még nincs is napirenden a kiválasztás. Abban is egyetértés mutatkozik, hogy előválasztással kell megtalálni a legesélyesebb jelöltet.

Neveket persze már suttognak az ellenzéki szavazók, kit látnának szívesen, így nem meglepő, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely neve merül fel legtöbbet. Karácsony Gergely már volt miniszterelnökjelölt az MSZP-Párbeszéd színeiben, azonban most nyáron többször is nyilatkozta, hogy nem kíván résztvenni a miniszterelnök jelöltségért folytatot előválasztásban. Most viszont, mintha változás lenne a kérdésben.

Lezajlott a tisztújítás a Párbeszédnél, és újra a Karácsony Gergely-Szabó Tímea páros kapott megbízást a párt vezetésére. Az ATV-n folytatott beszélgetésben Szabó Tímea Tóth Bertalan MSZP elnök korábbi javaslatára reagálva, miszerint Karácsony Gergelyt javasolja miniszterelnök-jelöltnek, azt mondta, hogy támogatná ebben párttársát. Szerinte,

ha a választók azt akarják, hogy Karácsony főpolgármester legyen, ott marad, ha miniszterelnök-jelöltnek akarják, akkor ott,

de egy biztos, ezt előválasztásnak kell eldöntenie- szögezte le Szabó. Aki tud olvasni a sorok között, az tudja, hogy ha nem érkezik egy kérdésre egyértelmű cáfolat, akkor az bizony beleegyezést jelent, itt viszont teljesen egyértelműen jelenti ki Szabó, hogy a választók fogják ezt eldönteni!!

Ez viszont nehéz helyzetbe hozza Orbánt, hiszen Karácsony Gergely ma már az ország legnépszerűbb politikusa, aki mögé minden ellenzéki szavazó fel tud sorakozni, ugyanúgy, mint az önkormányzati választások során.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!