Izzadságszagú erőlködés – Elképesztő kijelentést tett Vidnyánszky a kormánypárti lapnak

Vidnyánszky Attila és Orbán Viktor

Vidnyánszky Attila továbbra is kiáll álláspontja mellett, miszerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanulóit egy nemzetközi háttérhatalom irányítja, sőt, most még ennél is tovább ment az Origonak adott interjújában!

Pénteken a kormányközeli lapnak Vidnyánszky kijelentette:

“olyan híreket kaptunk, hogy az Amnesty International segíti a tiltakozókat a szervezésben, és már nyáron egy táborban felkészítették a diákok egy részét arra, ami most történik”.

Az interjúban, melyből a 444.hu is szemlézett, a tiltakozást “hihetetlen politikai játszmának” nevezte.
Az egész SZFE-botrány azután robbant ki, hogy egy olyan személy se került be a kuratóriumba, akiket az egyetem javasolt, a szenátust pedig teljesen megfosztották alapvető jogkörétől.

“Az egészen groteszk, hogy a gyűlöletem milyen szinten hozza össze az embereket. Összeálltak, hogy közösen, együtt gyűlölhessenek engem” – jelentette ki Vidnyánszky, aki elmondása szerint kész lemondani, ha azt látja, hogy ő a megegyezés akadálya, de jelenleg nem így látja!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának új elnöke a tiltakozás kapcsán még augusztusban azt mondta, hogy egy “nagyon komoly nemzetközi háttérhatalom és hálózat szervezkedik, egy liberális kör”.

Az SZFE-s hallgatók a Vas utcai épületet elfoglalták, és még a tanévkezdést is elhalasztották, az egyetem dolgozói pedig sztrájkba léptek. Több magyar és nemzetközi színész, rendező, egyetem és politikusok jelezte már, hogy kiállnak a tanulók mellett, akik az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól szeretnének választ kapni a követeléseikre, a jelenlegi kuratóriumot pedig nem tartják legitimnek.

A tiltakozók levélben szólították fel a minisztert, hogy hívja vissza az újonnan megválasztott testület tagjait, és állítsa helyre az oktatás régi körülményeit.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!