Vérlázító döntés született: Polt Péter teszi amivel megbízták

Vadai Ágnes kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek Szijjartó Péter jachtozása kapcsán, vajon bűncselekmény történt-e. Polt akkor a kérdést a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányította, akiknek a válaszából az derült ki, hogy közben feljelentés is érkezett az ügyben. Most viszont döntés is született.

Most egyenesen Polt Péter válaszolt Vadai Ágnesnek, és nem lep meg minket a válasz tartalma: „A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban

egy magánszemély által tett feljelentést elutasított,

mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény.”  Nem tudjuk, hogy az ügyészségnek milyen adatok álltak a rendelkezésére, de nézzük meg, milyen adatokat ismerhet egy mezei újságot olvasó ember:

  1. A Szijj László, a jacht tulajdonosa az utóbbi években mérhetetlen vagyonra tett szert állami megrendelésekből. Ebből vásárolta a Lady MRD nevű jachtot, melynek ára 7 milliárd forint körül van.
  2. Egy ilyentípusú jachtnapi bérleti díja 10 millió forint körül mozog, tehát Szijjártó jachtozása 50-60 millióba került volna, ha bérli a hajót.
  3. Szijjártónak a vagyonbevallása szerint nincs annyi pénze, hogy ezt ki tudta volna fizetni.
  4. Ilyen mértékű ajándékot törvényesen nem fogadhat el országgyűlési képviselő az érvényes törvények szerint.

Nos, ebből az következik, hogy vagy törvényt sértett Szijjártó Péter, vagy adócsalást követett el, és feketén van pénze, jóval több, mint amit hivatalosan keres a parlamentben.

Amíg azonban Polt Péter a legfőbb ügyész, addig azt csinál az összes fideszes, amit akar. Ezért nemlesz elég a kormányváltás 2022-ben, hanem rendszerváltásra lesz szükség, ahol a teljes NER megy a kukába. Egy pár nappal ezelőtt még reménykedtünk, hogy van igazság:

Szorul a hurok: bíróság előtt kell felelnie Szijjártónak korrupció miatt?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!