A legpiszkosabb gyakorlatot folytatja Orbán – ezért még felelnie kell!

MTI / Máthé Zoltán

A kormány elérkezettnek látta az időt, hogy az Origó, a Megyei napilapok, a Népszabadság és az Index után egy újabb médiumot számoljon fel.

A Klubrádió 2021. február 14-én lejáró frekvencia jogosultságát nem hosszabbítja meg a Médiatanács, a rádió hosszabítási kérelmének nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára. Ezzel a lépéssel

jövőre megszűnhet a Klubrádió!

A kialakult helyzetben, ha tovább akar működni a rádió, akkor a frekvenciát az új pályázat keretén belül kell újra elnyernie. A hosszabítás megtagadása viszont azt jelzi, nincs szándék arra, hogy a Klubrádió tovább működjön.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, ezért nem hosszabítanak. Arató András, a Klubrádió elnöke erre úgy reagált, hogy

“a leírt hivatkozás a Klubrádió sorozatos törvényszegéseiről egyszerűen nem állja meg a helyét.”

Ugyanis, ha lett volna számottevő szabálytalanság, akkor számottevő büntetést szabtak volna ki a rádióra, ilyen azonban sohasem történt. Arató nem tagadja, hogy az eltelt években a “működés természetes rendje szerint” kaptak bírságokat, de ezek nem voltak jelentősek.

“Mondhatták volna inkább azt, hogy nem szeretik a Klubrádiót.”

– nyilatkozta Arató András. Erről már csak az jut eszünkbe, mikor a  a Sargentini-jelentősről szóló vitában kiröhögték Orbánt:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!