Kemény szavak a főpolgármester-helyettestől: nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni vele

Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Szeptember 19-én tisztújító kongresszust tart az MSZP, ám a tisztújítás előtti napokban felpörögtek az események a párt házatáján. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a Klikk TV-nek mondta el véleményét a tisztújításról.

Önmagában az a tény, hogy az elnöki posztra több induló is van egy pártban, nem meglepő, hacsak nem a Fideszről beszélünk. Az már annál inkább meglepő, hogy egy ellenzéki párt egyik elnökjelöltje, jelen esetben Mesterházy Attila a Fidesz lakájmédiájában roadshowzik, és a fideszes politikusok nyíltan kiállnak mellette, Budai Gyula volt elszámoltatási biztos például ezt mondta: „a baloldali moralitás és a normalitás utolsó embere: Mesterházy Attila. Tessenek jól választani!” De az is igen emlékezetes volt, amikor Orbán és Mesterházy a parlamentben udvarolták körül egymást, mindenki megdöbbenésére. Tüttő Kata véleménye szerint egyértelműen látszik, hogy a Fidesz nyíltan beleszól az MSZP belső közzösségének az ügyeibe, amire még nem volt példa. Ő maga pályázatot nyújtott be az alelnöki tisztségre és országos elnökségi tagságra, ám azt mondja,

“nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával.”

Ha őt választják a küldöttek társelnöknek, akkorTüttő minden jelöltségétől vissza fog lépni. A Pest megyében kialakult helyzetről sem rejtette véka alá a véleményét: “ennek a szervezetnek a vezetője és néhány tagja a bántalmazó szerepét töltötték be, és olyan közösségellenes magatartást valósítottak meg az elmúlt években, amiért ennek nem most, hanem sokkal korábban kellett volna véget vetni.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!