Sokkot kapott a magyar gazdaság, generációk óta nem tapasztalt drágulás jön

Az utóbbi hetek visszatérő fideszes érvelése, hogy bár a tavaszi lezárások alatt nagy ütés érte a magyar gazdaságot, ez csupán egyszeri sokk volt, az ősz elejére már kijönni látszunk a gödörből. A fáma úgy szól, hogyha minden jól megy, hamarosan visszakapaszkodhatunk a válság előtti szintre. Nos, a KSH ma kiadott adatsora úgy tűnik, végleg pontot tehet erre a jobb szó híján “érvnek” nevezett fideszes hazugságra: augusztusban olyan mértékre nőtt az infláció, amit utoljára a legnagyobb sokk közepén, márciusban tapasztalhattunk.

kiderült tehát, hogy nemhogy kijövőben nem vagyunk a gödörből, de most kezdtünk el csak igazán belesüllyedni.

A pénzromlás mértéke a múlt hónapban 3,9 százalékos volt. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezt a számot a kedvező benzinár ráadásul hónapok óta csak felfelé húzza. Ha csak a benzin alapján számolnánk az inflációt, összességében sokkal kedvezőbb értéket kapnánk (az élelmiszerek azok, amik igazán rontanak rajta).

Az olyan alapvető élelmiszerek, mint a párizsi és a kolbász

  • 18,1 százalékkal,
  • az idényáras élelmiszerek (ebbe a kategóriába a burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs tartozik) 17,1-gyel,
  • a cukor 13,4-gyel,
  • a szalámi, szárazkolbász és sonka 11,4-gyel,
  • a tojás 10,2-vel,
  • a tej pedig 8,9 százalékkal lettek drágábbak.

Hangsúlyozzuk, mindez csak augusztusban. A szeszes italok és dohányáruk ára is nőtt, 6,8 százalékkal, a dohányáruk ezen belül 10,3 százalékkal lettek drágábbak, mint egy éve.

Ez, valamint a magyar GDP második negyedévben tapasztalt 13,5 százalékos zuhanása azt jelzi, hogy a fideszes hazugságokkal szemben ma

Magyarország az egyik legrosszabbul teljesítő ország az EU-ban, ha a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból való kilábalást vesszük alapul.

Az infláció emelkedésének és a GDP negyedéves zuhanásának ilyen mértéke példátlan a modern magyar gazdaságtörténetben.

Osszuk meg ezt a cikket, tudjon róla mindenki, hogyan kormányozza a szakadékba a Fidesz Magyarországot!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!