Újabb bizonyíték látott napvilágot: teljesen felesleges a PAKS II. beruházás

Sokszor, sok helyen folytak már viták arról, hogy vajon miért jó orosz hitelből, orosz technológiával, orosz kivitelezőkkel atomerőművet építeni Magyarországon, titkosítva, iszonyatosan drágán. A PAKS II. beruházás mellett egyetlen egy fő érvet szoktak felhozni, mégpedig, hogy a régi erőmű hamarosan nemlesz már működőképes, és kell Magyarországnak a saját, független energiaellátás. Higyjük el, hogy PAKS II. független lesz az oroszoktól, és nem leszünk kiszolgáltatva.

Amikor az ellenzék és szakemberek részéről felvetődött, hogy ennél kevesebb összegből naperőműveket lehetne építeni hazánkban, amihez minden adottságunk meg van, akkor az a kormányzati válasz született, hogy éjszaka is kell áram, amikor nem süt a nap! Javasoljuk a kormány ezzel foglalkozó szakembereinek, hogy olvassák el az energia és áram tárolásáról, a kiegyenlített szolgáltatásról szóló nemzetközi irodalmat. Most úgy tűnik, hogy azoknak lesz igaza, akik a napenergia mellett tették le a voksukat: augusztusban volt olyan időszak, hogy

a naperőművek termelése meghaladta a paksi atomerőművét!

Erre korábban nem volt példa, de az is igaz, mindez csak rövid ideig volt állt fenn, augusztus 13-án egy öt órás időszakban. Az is hozzájárult ehhez, hogy a 4. blokk irányítástechnikai berendezésének meghibásodása miatt a blokk nem termelt.

Mindez megmutatja, hogy a napenergia sokkal stabilabban, mighibásodási lehetőség nélkül igazi vetélytársa lehet az atomenergiának, még úgy is, hogy csak gyerekcipőben jár itthon a naperőművek telepítése. Az ilyen jellegű események, hogy több áramot termelnek napenergiából, mint más erőművekből, Németországban már nem számítanak különleges hírnek.

Orbán viszont Putyin barátságáért elcserélte az ország jövőjét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!