Elképesztő indoklással rúgták ki a 168 Óra főszerkesztőjét

Fotó: Magyar Hang

Egyetlen bűne az volt, hogy meg mert jelentetni a lapban egy nyilvánosan is elérhető képet Orbán családjáról.

Elképesztő, mi várta ma reggel a szerkesztőségben a 168 Óra tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét. A media1 információi szerint Rózsa Pétert

azonnali hatállyal elbocsátották,

amiért a legújabb lapszámban egy a kormány családbarát szlogenjét kritizáló cikk illusztrációjaként egy olyan képet használt fel, amin Orbán a saját családjával látható. A képet a lap a miniszterelnök személyes oldaláról emelte be, tehát nyilvánosan is elérhető volt. Milkovics Pál vezérigazgató szerint az indokolja az elbocsátást, hogy a fotón a kormányfő kiskorú gyereke is látható volt.

“A gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni”

– fogalmazott Milkovics. A vezérigazgató azt is elmondta, szerinte nemcsak a gyerekek miatt aggályos a kép közlése, hanem azért is, mert azt ráadásul a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak (a lap belső oldalán megjelent fotó a „Családbarát ország” szlogent kritizálva jelenítette meg Orbán családját).

A kiadó megpróbálta visszahívni a terjesztő cégtől az újságot, ám ez technikai okok miatt már nem volt lehetséges. Milkovics azt mondta, tisztában van vele, hogy Rózsa menesztése sokaknak úgy fog lecsapódni, mintha megérkezett volna a NER a laphoz, de ha így is lesz, azok alaptalan támadások lesznek. Szerinte a főszerkesztő egyszerűen csak “túllépte a jó ízlés határát”.

A fotó, ami miatt Rózsának mennie kellett:

foto

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!