Leköszönő elnök: nagymértékű volt a választási csalás 2019-ben

Pállfy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda távozó elnökéhez jónéhány botrány társult regnálása alatt, gondoljunk csak az igen furcsán összeomló szavazatösszesítő weboldalra a választások éjszakáján, amikor urnazárás után még ezrek álltak sorban egy szavazókörnél, vagy éppen az MSZP  vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezésének elkaszálására. A legnagyobb botrány azonban az, hogy most nyíltan kijelentette, hogy

az önkormányzati választások során óriási választási csalásokra derült fény!

“Ilyen nagy mértékű visszaélést, mint amekkora a 2019-es önkormányzati választásokkor volt, korábban nem tapasztaltunk.” – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pállfy. Kijelentése arra a típusú választási csalásra vonatkozik, amit a köznyelvben csak átjelentkezésnek hívunk.

Ebben az esetben olyan bejelentkezettekről van szó, akik a választás előtt pár héttel rendezik a jelentkezést, majd a választás után visszajelentkeznek eredeti lakóhelyükre. Ez a legutóbbi választáson olyan mértéket öltött, hogy volt olyan helyi választási bizottság is, amely megtagadta az eredmény kihirdetését, mert azt mondta, hogy annyi fiktív bejelentkező volt.

A választójogi törvény sem tud megoldást adni az úgynevezett fiktív átjelentkezők miatt kialakult helyzetre a leköszönő elnök szerint, pedig nagyon egyszerű lenne ennek az ellenőrzése, mert ezek az esetek általában a kisebb településeken fordulnak elő (ott lehet ezzel érdemben befolyásolni a végeredményt) és egy-egy konkrét lakcímre jelentkeznek be irreális számban.

Pállfy Ilonának sem most kellene már okoskodnia, mikor elküldték nyugdíjba, hanem eddig kellett volna valamit tennie, amíg tehetett. Nincs kétségünk afelől sem, hogy utódja méginkább ki fogja szolgálni a Fidesz politikai érdekeit.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!