A járvány kezdete óta nem ugrott meg ilyen riasztóan a fertőzésszám

Riasztóan sok, 365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 6622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

– olvasható a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató honlapon.

Elhunyt 3 idős beteg is, az elhunytak száma így 619 főre emelkedett, 3903-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 2100 fő. Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. Megugrott a kórházban ápoltak száma is 98-ra, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlapon a számokat azzal kommentálták, hogy Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében ezért ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A tegnap megkezdődő iskolai tanévvel kapcsolatban azt írták, kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket nem szabad iskolába, óvodába engedni. A cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!