Drámai lehet a helyzet: Orbán is komoly áldozatot vállalt

A második hullám a jelek szerint már nemcsak kopogtat az ajtónkon, de már egyenesen bent van a nappalinkban. Amitől Orbán a tavasszal tartott, hogy sokkal döntésképtelen állapotban lesz majd a parlament, annak sokkal nagyobb az esélye most, hogy a fél kormány karanténba kényszerült.

A határokat szeptember elsejétől újra lezárják, sorban maradnak el a rendezvények, kezd újra bezárkóznia világ. Bár Orbánék még mindig nem mutatnak felelős példát a lakosságnak -egymástól 30 centire maszk nélkül tárgyalnak a járványról- a helyzet súlyos lehet. Legalábbis ezt mutatja az, hogy

Orbán lemondott a politikai szezont megnyitó programhirdetésről,

lefújták a kötcsei Polgári Piknik néven ismert fideszes rendezvényt. Bár a piknik zártkörű, de az elmúlt években több százan vettek részt mindig a szabad téri rendezvényen, melynek fő szervezője és házigazdája Balog Zoltán volt EMMI-miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke.

A rendezvény jelentősége, hogy Orbán Viktor mindig itt kezdte a politikai szezont, és itt határozta meg a következő időszak feladatait, itt hirdette ki híveinek a stratégiát. Erre pedig most nagy szüksége is van a Fidesznek, hiszen a 106 körzetről szóló ellenzéki megállapodás miatt alapvetően megváltozott a politikai helyzet,

és a Fidesz közel került a hatalma elvesztéséhez!

Ebben a helyzetben a Fidesz holdudvara bizonyára várta az iránymutatást, a megoldást a helyzetre, így a programbeszéd elmaradása, annak a szimbolikus közegből való kiemelése valószínűleg el nem kerülhető áldozat volt Orbántól, ami azt mutatja, hogy a vírushelyzet valóban súlyos lehet az országban.

Azt, hogy mitől változott meg a helyzet, és milyen felhajtóereje van ellenzéki oldalon az összefogásnak, ebből a cikkből világosan kiderül:

Ettől a pillanattól rettegett Orbán: megrendülni látszik a hatalma

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!