Lebuktatták Szijjártót egy adriai luxusjachton, ekkorát Borkai óta nem égett a Fidesz (+fotók)

Fotó: Átlátszó

Tegnap számoltunk be Szijjártó Péter egy Facebook-bejegyzéséről, amiben a külügyminiszter egy hét hallgatás után végre megosztotta a kormány álláspontját a belarusz helyzetről. Szijjártó a posztban úgy fogalmazott: napok óta folyamatosan égnek a vonalai a krízis kapcsán, elmondása szerint az összes balti külügyminiszterrel tárgyalt az ügyről. Hogy demonstrálja, mennyire nyakig ül a helyzet miatt a munkában, Szijjártó egy olyan képpel illusztrálta a posztot, amin irodai környezetben, papírokba merülve, ingben ülve beszélget elmélyülten valakivel telefonon. Ha valaki csak ezt a posztot látja, minden bizonnyal el is hitte volna Szijjártónak, hogy annyira szeretné mielőbb rendezve látni a helyzetet, hogy akár még az augusztusi nyaralását is beáldozná a cél érdekében.

Igen ám, csakhogy az Átlátszó ma egy olyan képet közölt Szijjártóról, melyet állításuk szerint két nappal ezelőtt kaptak le a külügyminiszterről, és amelyen a politikus

egy adriai luxusjachton múlatta az időt a családja körében.

A lap szerint a jacht Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra tartózkodott fedélzetén a külügyminiszterrel. Ami egyébként nem Szijjártóé, és nem is bérelt hajó, hanem a Fidesz-közeli milliárdos, Szíjj Lászlónak a tulajdona. A Lady MRD névre hallgató luxusjacht az Átlátszó szerint augusztus 8. és 11. között Sibenik kikötőjében tartózkodott, innen 12-én a közeli spliti öbölbe ment, majd a reptér alatti öbölben várakozással töltötte a déli órákat. A lap szúrta ki azt is, hogy ugyanezen a napon délelőtt 10 óra körül egy OE-LEM típusú magángép is megérkezett Splitbe. Nem is akármilyen gép, pontosan az, amelyet korábban Orbán Viktor miniszterelnök is használt egy útján.

Az Átlátszó szerint Szijjártó ezzel a géppel érkezhetett Horvátországba, és arról szállt át Szíjj luxusjachtjára a családjával.

A külügyminiszter és legénysége nagy valószínűséggel kiszúrhatták a lap fotósát, mert a kihajózás után kikapcsolták a navigációs berendezést, ami jelezte volna, hogy pontosan merre tartanak a tengeren.

A Fidesz tehát nem elég, hogy bő egy hétig gyáván hallgatott Lukasenka érdekében, és egy hét után is csak annyihoz volt mersze, hogy besomfordáljon a lengyelek álláspontja mögé, Szijjártó még a bejelentésről szóló posztjában is hazudott, amikor úgy csinált, mintha az irodájában ülve dolgozott volna a helyzet rendezéséért. Ehhez képest nemhogy nem dolgozott, de egykori párttársához, Borkai Zsolthoz hasonlóan egy adriai luxusjachton múlatta az időt. Igaz, az érdemére szóljon, hogy rajta legalább volt ruha, és nem a feleségét csalni ment Horvátországba. Ha másban nem is, ennyiben legalább különb Győr volt polgármesterénél.

A fotók, amiket Szijjártó nem akarta volna, hogy láss:

atlatszo
Fotó: Németh Dániel/Átlátszó
atlatszo2
Fotó: Németh Dániel/Átlátszó
atlatszo3
Fotó: Németh Dániel/Átlátszó
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!