Orbán a januárban tett ígéretét is EU-s pénzből valósítaná meg

Orbán Viktor még a január 9-i nemzetközi sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy 2020-ban a fejlesztési források átcsoportosításával, mindent megelőzően, első helyen szerepel a tervekben a kórházi várók, a kórtermek és az ahhoz kapcsolódó szociális helységeknek a felújítása.

A miniszterelnök akkor hozzátette:

“elrendeltük tegnap, hogy minden három évnél régebben fölújított kórházban minden kórtermet, minden várótermet és ahhoz kapcsolódó minden szociális teret fel kell újítani, és amíg ez nem történik meg, addig másfajta fejlesztéseket nem tudunk támogatni, ez a legelső ebben az évben.

Azóta több hónap eltelt, ám egyszer sem került szóba a felújítás terve, egészen mostanáig. A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az a kormányhatározat, ami összesen 60 milliárd forintot szán az Egészséges Budapest Programban érintett 17 fővárosi állami kórház fertőtlenítési célú felújítására – közölte a 444.hu.

A kormányhatározat azonban kimondja, hogy Káslernek meg kell vizsgálnia, hogyan tudnák megvalósítani, hogy a 60 milliárdos költségterv minél nagyobb részét Európai Uniós forrásból fedezzék.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!