A kormánymédia egyértelmű üzenetet küldött az egyetemistáknak: Kussoljatok!

Forrás: Varga Mihály / Facebook.com

Világos üzenetben hozta a Fidesz-frakció és a kormány által fenntartott Pesti Srácok a Színház- és Filmművészeti egyetem diákjainak tudtára, hogy hol a helyük és mit szabad csinálniuk, azután, hogy azok tiltakozni kezdtek a kormányzati átszervezés és a kuratórium ellen – közölte a 444.hu.

“A tüntetők „szabadságot” akarnak. Ki is írták a transzparenseikre: „Free SZFE”.
Miféle szabadságról hadováltok, ifjak? Zavart érzek az erőben. Ez egy egyetem, nem pedig Woodstock vagy Ozora, ahol napokig hentereghettek a fűben, szétcsúszva. Ide tanulni jártok, nem követelőzni.

A nevetek is az: hallgató. Tehát hallgattok, figyeltek.

Próbáltok okosabbak lenni, mint mielőtt odakerültetek volna. De ez a „szabadságos” szöveg nagyon gyenge. És unalmas is. Miért ugyanaz a dramaturg, mint az ellenzéki tüntetéseken? „Szabad egyetem!” „Szabad akadémia!” „Szabad sajtó!”. „Szabad Nép” – ó, pardon, ez szerencsére már nem…

Az egyik korábbi, az SZFE által szervezett júniusi tiltakozáson, épp arról beszélt több diák is, hogy félnek felszólalni, félnek a következményektől. Az első ilyen beszéd, így hangzott:

“Az az igazság, hogy eléggé be vagyok szarva. Vajon holnap milyen gyalázkodó cikkek kerülnek ki rólam, vagy bármelyik mellettem felszólalóról? Milyen rágalmazásokat kaphatunk mi, akik itt felszólalunk? Kárt okozok ezzel a családomnak, a barátaimnak, az osztálytársaimnak, a tanáraimnak, az egyetemnek?

Az, hogy 2020-ban fiatal egyetemistáknak ezzel a gondolattal kell kiállni a színpadra, és elmondani a véleményüket, az nagyon nincsen rendben.”

A kormányközeli lap arra is figyelmezteti a tiltakozó diákokat, hogy nekik nincs, és nem is lesz beleszólásuk abba, hogy ki vezeti az egyetemet:

“Márpedig, pajtások, akár elfogadjátok, akár nem, ti jelen pillanatban diákok vagytok, hallgatók, nem pedig a kormány.

Nem ti döntötök, hanem ők. Világos?

Majd ha egyszer fölnőtök (pár évtized múlva), nos, akkor majd dönthettek bizonyos ügyekben – ám arról, hogy ki vezesse az egyetemet, akkor sem. Azért nem, mert az nem a ti asztalotok, pupákok! Milyen nyelven írjam, üzenjem, morzézzam ezt nektek, hogy fölfogjátok?”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!