Elkezdődött – A kormány kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Balaton-parti hotel felújítását!

Fotó: Orbán Viktor - Facebook

Érdekes fordulatot vett a Balaton-parton található Club Aliga története. A magánkézben lévő üdülőközpont felújítása érdekében lépett most a kormány,

és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítették.

– közölte a Magyar Nemzet.

A korábban Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn Nyrt., most több mint 7 milliárd forint támogatást is kapott a munkára a kormánytól.

A cég a lapnak a kiemelt státuszról azt közölte:

“a minősítés hozzájárul, hogy mielőbb befejeződjön az előbb állami kézben, majd 2007-től magánkézben lévő üdülőközpont évtizedek óta fokozatosan romló állapotának megújítása, a döntés következtében például számottevően gyorsulhatnak, ugyanakkor nem egyszerűsödnek az építkezéshez szükséges hatósági eljárások.

A lap közölte, hogy “2023 végéig a Club Aliga területén egy egész évben működő, négycsillagos, több mint 160 szobás szálloda épül fel. A hotelhez wellnessrészleg, konferencia-központ, sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is tartoznak majd.”

Az azonban továbbra is teljesen átláthatatlan, hogy mi alapján kapnak egyes beruházások kiemelt jelentőségű minősítést.

A kormány mostani döntése pedig beleillik abba a képbe, melyet az MSZP vázolt fel. Szerintük jelenleg “a Balaton és más természetes tavaink fideszes gyarmatosítása” folyik, mely ellen népszavazással próbálnak meg küzdeni.

Népszavazással szeretnék megállítani a fideszes gyarmatosítást

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!