Atomcsapással fenyegetőzik Putyin: nyilvánosságra hozták a részleteket

Komoly bejelentést tett az az orosz védelmi minisztérium a hivatalos lapjában, amely új fejezetet nyithat a világpolitikában. A bejelentés szerint

Oroszország működésbe hozza nukleáris potenciálját egy területe ellen intézett rakétatámadás esetén!

Mindehhez hozzáteszik, hogy minden, az országot célzó rakétát atomtöltetűnek minősítenek, függetlenül attól, hogy ténylegesen az-e, vagy csak hagyományos, ezért nukleáris válaszcsapást adnak.

“A rakéta indítására vonatkozó információ automatikusan Oroszország katonai-politikai vezetése elé kerül, amely a kialakult helyzet függvényében állapítja meg a nukleáris erők válaszlépésének nagyságrendjét” – írta a lapban Andrej Sztyerlin vezérőrnagy, az orosz vezérkar operatív főcsoportfőnökségének vezetője és Alekszandr Hrjapin, a vezérkari akadémia katonai-stratégiai kutatóintézetének munkatársa.

Mindezt megelőzte Putyin június 2-ai, Oroszország nukleáris elrettentési politikájának alapjait megfogalmazó rendelete, mely kimondja

Moszkva atomfegyverrel válaszolna

egy, az ország kritikus fontosságú kormányzati vagy katonai infrastruktúráját célba vevő, hagyományos fegyverrel végrehajtandó csapásra is. Mindez a Krím-félszigeten zajló események fényében elképesztő, ahol is az orosz államfő felrúgta a nemzetközi jogot, és létrehozott egy puskaporos hordót, mely bármikor robbanhat.

Ha Putyin komolyan gondolja a fenyegetését, akkor pedig nagyon nagyot fog robbanni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!