Nekik ez is járt: VIP-gyerekmegőrző működött a Miniszterelnökségen

A Népszava derítette ki a Miniszterelnökség  szerződéslistájából,  hogy a tárca gondoskodott a munkatársak gyerekeinek VIP felügyeletéről a karantén alatt: négy óvónővel és két tanítónővel kötöttek szerződést gyerekfelügyeletére. Ez összesen 4,4 millió forintjába került az adófizetőknek.

A lap kérdéseire közölték, a megbízott pedagógusok tizenhat óvodás, valamint hét kisiskolás gyerekkel foglalkoztak, és ötfős csoportokban felügyeltek rájuk. Az is kiderült a válaszból, hogy az óvónők megbízatása március végétől május utolsó napjáig tartott, és havonta bruttó 300 ezer forintot kerestek, míg a két tanítónő március végétől június közepéig felügyelte a kormányzati munkatársak gyerekeit, havi bruttó 412500 forintért.

Azt értjük, hogy egy ország működése egy járványhelyzet idején sem állhat meg, sőt, bizonyos kormányzati területeknek megfeszített munkában kell ilyenkor dolgozni, ami nem kivitelezhető homeoffice-ban. Az viszont rejtély a számunkra, hogy

miért nem járt ugyanez a szolgáltatás az orvosoknak, ápolóknak, buszsofőröknek, eladóknak,

és sokaknak másoknak, akiknek szintén lehetetelen lett volna otthonról dolgozniuk? Azt is nehezen tudjuk megérteni, hogy amikor a minisztériumi dolgozók gyerekeiről van szó, akkor miért lehet tisztességes bért adni (egy Pedagógus I. fokozatba sorolt óvodapedagógus legalább 27 év jogviszonyban töltött idő után kapna ennyit), míg normál esetben csak ennek a töredékét?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!