Letaglózó jelentés! Komoly veszélyben vannak a magyarok, ha kitör a második hullám?

A magyar egészségügy hiányosságai emberéleteket veszélyeztetnek

– állapította meg a Human Rights Watch friss jelentése. A szervezet a jelentésben hosszasan fejtegeti, hogy milyen hiányosságokat tárt fel az utóbbi hónapokban a magyar ellátórendszerben. Felfedezték pl., hogy sokszor nem fertőtlenítik eléggé a kórházakat, gyakran a betegeknek kell bevinniük az alapvető egészségügyi cikkeket, és a koronavírusfertőzés-gyanús eseteket sem különítik el elég jól a többiektől.

A HRW több magyar kórházban is azt találta, hogy hiányzik a szappan és a fertőtlenítő, nem takarítják elég jól a helyiségeket, rossz a dolgozók és a betegek higiéniai ellátmánya, és nincs elég egyágyas szoba a fertőzésgyanúsak elkülönítésére.

Tom Porteous, a szervezet programigazgató-helyettese arra figyelmeztetett, hogy ugyan Magyarországot nem sújtotta olyan erővel a járvány, mint más európai országokat, de a vírus nem tűnt el, sőt, továbbra is szükség lenne sürgős egészségügyi reformokra.

“Az embereknek nem lenne szabad attól tartaniuk, hogy kórházba kerülésük esetén még betegebbek lesznek”

– fogalmazott Porteous. Hozzátette: a magyar kormánynak sürgősen rendelkeznie kellene azokról a szükséges pénzeszközökről és forrásokról, melyek lehetővé teszik azt, hogy a közegészségügyi intézmények megfelelő felszereléssel, ellátmánnyal és személyzettel tudják biztosítani a legmagasabb szintű ellátást. Ezen felül javítania kellene az egészségügyi intézmények felügyeleti rendszerén, valamint az egészségügyi intézmények higiéniával, fertőzés-ellenőrzéssel és fertőzésekről való jelentéstételi kötelezettséggel kapcsolatos rendeletek és jegyzőkönyvek betartásának felügyeleti rendszerén is.

“üresen cseng Orbán minden olyan állítása, mely szerint a magyarokat védi akkor, amikor kormánya hagyja a kórházakat összeomlani, arra kényszeríti a betegeket, hogy a kórházba saját szappanukat vigyék be, és egyes esetekben még az ellátástól is megfosztja őket”

– közölte Porteous, hozzáfűzve: az idegengyűlölő kampányok finanszírozása vagy futballstadionok százainak felépítése helyett a kormánynak inkább a magyarok javát szem előtt tartva a közegészségügyi rendszerbe kellene fektetnie.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!