Orbán strómanja ellen tiltakozott a futó, nem akarták átadni neki a bronzérmet!

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor Kép: twitter @reinharduhrig

Elképesztő jelenet játszódott le a tatai félmaratonon: hiába lett harmadik a korcsoportjában az egyik női versenyző, a szervezők nem voltak hajlandóak átadni neki a bronzérmet. Tegyük gyorsan hozzá:

a futónő mezén olyan felirat volt, amellyel Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének építkezése ellen tiltakozott!

A tatai Öreg-tó partján ugyanis luxushotelt akar építeni az Orbán strómanjához köthető Hell Energy cégcsoport egyik tagja, az Avalon szállodalánc, ami ellen rengeteg helyi lakos tiltakozik. Virág Brigitta is közéjük tartozik, ezért a mezére ez volt ráírva: „Stop Avalon!” A futónő már az eredményhirdetés előtt megnézte az online eredményeket és tudta, hogy harmadik lett. Ám

a dobogóra csak az első és a második helyezettet hívták fel! A Mészáros-cég ellen tiltakozó harmadik helyezettet nem szólították!

Amikor a nő reklamált, a szervezők kétszer is egyszerűen csak a kezébe akarták nyomni a bronzérmet, anélkül, hogy felhívták volna a pódiumra. Virág Brigitta azonban a Facebook-bejegyzése szerint ezt visszautasította. „Ne haragudjon, de én lefutottam 21K-t, valaki hibázott, s ő a második ember, aki csak úgy a kezembe akarja nyomni a bronzérmet. Én mondtam, nem. Szeretnék felállni a dobogóra!”

A „Stop Avalon!” pólóban futó nőnek végül nagy nehezen mégis átadták a bronzérmet, de

csak akkor szólították a pódiumra, amikor a helyi televízió ezt már nem közvetítette!

Virág Brigitta szerint „az eredmény hirdetés legvégén, mikor már szinte senki sem volt jelen, akkor felhívtak, s átadták.” Ezért ők maguk is készítettek egy felvételt az érem átadásáról (ez a privát videó látható fentebb).

A szervezők utólag közleményt adtak ki, miszerint mindössze „sajnálatos technikai hiba” történt, és a dolognak nem volt köze a versenyző mezén látható, Mészáros Lőrinc érdekeltsége ellen tiltakozó felirathoz.

Jellemző, hogy bár Orbán és társai mindenhol a sportot dicsőítik, ám a sportszerűséget nem ismerik, és aki ellenük szólni mer, az ellen bármilyen alantas eszközt bevetnek. Az, hogy egy Mészáros-cég ellen tiltakozó sportolóval ilyet megtettek, mindent elárul a Fidesz jellemtelenségéről. Minél több ember értesül erről a gyalázatos történetről, annál kevésbé lehet ezt elhallgatni!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!