Kiderült: így alázza meg a Fidesz a saját szavazóit

Az utóbbi időszak egyik legnagyobb felháborodást kiváltó botránya Kaleta Gábor pedofil ügye volt. Az ügy azért is jutott el sokakhoz az ügy, mert Kaleta a Fidesz által kinevezett nagykövet volt, és a lebukása után titokban szállították haza, reménykedve benne, hogy nem derül ki semmi.

Azonban az ügy kiderült, és a bírósági ítélet rávilágított arra, hogy a jelenlegi jogrend mennyire “nagyvonalúan” kezeli a pedofil bűncselekményeket, és mennyire enyhén bünteti őket. Talán a botránynak lesz egy olyan hozadéka, hogy kialakul egy politikai oldalaktól független társadalmi konszenzus abban, hogy itt szükséges a büntetési tételek szigorítása.

Ám van a történetnek egy másik aspektusa is, mely csak közvetetten kapcsolódik Kaletához és a botrányához. Ez pedig az, hogy kiderült,

hogyan tartja Orbán Viktor sötétségben a szavazóit!

A bírósági ítélethirdetés után gyakorlatilag órákon belül kiderült, hogy a büntetés azért lett ilyen enyhe, mert az ügyészség kötött egy alkut Kaletával, hogy beismerő vallomás esetén egy percet sem kell börtönben töltenie! Csakhogy,

erről a Fidesz szavazóinak kétharmada nem is hallott!

Legalábbis ez derül ki  Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből. A kormánypártiaknak csak 31, míg az ellenzékiek 66 százaléka hallott arról a tényről, hogy Kaleta az enyhe ítéletet az ügyészségi alkunak köszönheti. Így érthető, hogy a kormánypártiak 36 százaléka a bíróságot tartja felelősnek, aminek nem volt mérlegelési lehetősége sem ebben az esetben!

publicus kaleta ugy

Mindez jól mutatja, hogy a fideszes szavazók mennyire megvezethetőek, ha csak a kormányközeli médiából tájékozódnak, és talán jobban érthetővé válik, miért volt szükség az Index tönkretéttelére, melyet becslések szerint kb. 500 ezer Fidesz szavazót is elért szinte napi szinten.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!