Fontos bejelentések jöhetnek ma – szigorítás várható a járvány miatt

Enyhítések helyett a járványügyi intézkedések szigorításának bejelentése várható a mai Kormányinfón – értesült a Magyar Nemzet kormányzati forrásból.

A lap cáfol egy, a napokban a sajtóban szárnyra kapott információt is, miszerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kétszáz főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát. A Magyar Nemzet szerint a szaktárca úgy reagált: a hír nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két héttel ezelőtt jelentette be, hogy elmaradnak a Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is.

A mai bejelentés legnagyobb kérdése az, hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés rendezvényeket,

vagy teljes mértékben elmarad az idei fesztiválszezon.

A Magyar Nemzet cikke egyébként hibásan arra hivatkozik, hogy a koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálok a világon. Valószínűleg arra a kimutatásra gondolnak, amiről mi is írtunk, ám csak felületesen futották át az adatokat:

Nézze meg ezt az animációt: meg fog változni a véleménye a koronavírusról!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!