Elképesztő, hogy mire költött a fideszes városvezetés a veszélyhelyzet idején!

Forrás: Facebook.com / Tarjáni István

A biatorbágyi lakók felháborodtak, mivel a fideszes városvezetés a megkérdezésük nélkül tervez felépíteni egy 300 fős lelátóval rendelkező műfüves focipályát. A település ellenzéki képviselői pedig arra panaszkodnak, hogy bár megkérdezte tőlük a polgármester, hogy mi a véleményük a beruházásról, az valójában csak egy színjáték volt, mivel addigra már megkötötték a szerződést. A településvezető szerint azonban minden a legszabályosabban történt.

A környéken élők szerint az önkormányzat teljesen kihagyta őket a döntésből, nem egyeztettek velük, sőt, korábban még a városvezetés is azon az állásponton volt, hogy a terület alkalmatlan egy ilyen beruházáshoz. A helyiek attól is tartanak, hogy ezáltal felbolydul a csendes környék élete.

“Az edzésre a szülők kihozzák a gyerekeiket, hazamennek, bevásárolnak, újra kijönnek értük, és hazaviszik. Tehát négyszer járják meg ezt az utat, ami nem kifejezetten arra való, hogy egy nagyobb forgalmat elbírjon. Az út bővítése a természet kárára mehet” – mondta az ATV Híradójának egy helyi lakos.

A környék lakosai mellett a környezetvédők sem örülnek a fideszes városvezetés által elindított beruházásnak. Szerintük épp a tervezett focipályától néhány 10 méterre található a Madár-forrás, ami ivóvíz-minőségű vizet tartalmaz. A zöld szervezetek attól tartanak, hogy emiatt a beruházás miatt szennyeződik majd be a természetes vízforrás.

A 422 millió forintos telek megvásárlásáról, ami majd a focipályának adhat otthont, a polgármester a veszélyhelyzet miatti különleges jogrend alapján, egy személyben döntött!

Az egyik önkormányzati képviselő elmondta, hogy május 13-án véleményezésre megküldték nekik a tervezetet, melyre ők egy nappal később válaszoltak, de ennek akkor már nem volt jelentősége! Lóth Gyula szerint a földhivatali nyilvántartásban látni, hogy

már május 13-án, sürgősségi eljárás keretében, széljegyre került Biatorbágy önkormányzata, mint vásárló.

“Ezek után kikértük polgármester úrtól a szerződést, jegyzőasszony ezt 2-3 héttel ezelőtt el is küldte nekünk, és ebből egyértelműen látszik, hogy a szerződés aláírása 13-án megtörtént” – állítja Lóth Gyula, a Szövetség Biatorbágyért Egyesület képviselője,

tehát az egész véleményezés csak egy színjáték volt, a fideszes városvezetés már korábban eldöntötte, hogy belevágnak a beruházásba.

A polgármester szerint minden törvényes volt, mivel ő megkapta a fideszes többség támogatását a projektre. “Nem véletlenül volt ez a sietség, ez nem az én döntésem volt, hanem 15-e volt a pályázat beadásának a határideje, és 14-én a földhivatalban ezt már be kellett, hogy jegyezzék, és nem szerettük volna az utolsó pillanatra hagyni, mert csak önkormányzati tulajdonú ingatlannal lehetett pályázni” – mondta az ATV-nek Tarjáni István.

Az ellenzék végül a kormányhivatalhoz fordult az ügyben, hogy megállapítsák, így is törvényes volt e az adás-vétel, választ azonban még nem kaptak, mivel az ilyen ügyeknek nincs határideje.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!