Folytatódik a Fidesz belső háborúja! Matolcsy leírta, hogy Orbán hazudik!

Matolcsy György rövid időn belül másodszor ment neki Orbán Viktornak! A jegybank elnöke egy hónapja már beleszállt a kormányfőbe, amikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) világosan kimutatta: a Fidesz-kormány 0 százalékot költött a családok és nyugdíjasok megmentésére és munkahelyvédelemre is csak 0,5 százalékot fordítottak a GDP százalékában. Úgy látszik, Matolcsy rendszert csinál abból, hogy hivatalos jelentésekkel rúg bele Orbánba, mert a Portfolio.hu szerint most is egy olyan dokumentumot tett közzé, amely megcáfolja a fideszes propaganda szinte minden eddigi állítását! A jegybank ugyanis most leírta:

a magyar társadalom rossz egészségügyi állapotban van, a gazdaság gyenge és nőtt az idő előtti iskolaelhagyók száma!

Az MNB versenyképességi jelentésében szó szerint az olvasható, hogy „a magyar lakosság általános egészségi állapota elmarad a hasonló fejlettségű országokétól a régióban.” Ez bizony durván meghazudtolja azt fideszes állítást, hogy az egészségügyben minden rendben van!  Pláne, hogy Matolcsyék azt is leírták: a magyar egészségügyi kiadások elmaradnak az átlagtól, ha az erre fordított költéseket GDP arányosan nézzük.

Matolcsyék jelentése szerint egészségügyi téren Magyarország a 27., vagyis az utolsó az EU országai között!

A jegybank kőkeményen leírja azt is, hogy a Fidesz tagadása ellenére igenis orvos- és nővérhiány van: „az ágazat humán erőforrás ellátottsága szintén kihívást jelent, főként a szakdolgozók orvosokhoz képesti alacsony száma, valamint az orvosi és szakdolgozói kar magas átlagos életkora miatt”.

De Matolcsyék jelentése nem csak az egészségügyben leplezi le a fideszes propaganda hazugságait, hanem a gazdaságban is. Hiába dicsekszik Orbán Magyarország gazdasági erejével,

Matolcsyék kimutatták: hazánk az EU versenyképességi rangsorában csak a 19. helyen áll!

Ráadásul az MNB mindezt konkrét számokkal bizonyítja, mivel Magyarország a versenyképességi listán a 100-ból csak 47,4 pontot ért el, ami 4,5 ponttal elmarad az uniós átlagtól!

A jegybank jelentése a magyar oktatásra is ráhúzza a vizes lepedőt, mivel az áll benne, hogy a magyar diákok „a tanultakat kevésbé tudják megfelelő mértékben alkalmazni a valós életből vett példák esetében”, elmaradás van a felnőttek idegennyelv-tudásában és pénzügyi ismereteiben, emellett pedig „a képzettség nélküli korai iskolaelhagyás mértéke közel kétszerese a többi visegrádi ország átlagának, miközben a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya az egyik legalacsonyabb az uniós országok között.”

Azt egyelőre még nem tudni, hogy Matolcsy Györgynek mi a célja ezekkel a leleplező dokumentumokkal, de az világosan látszik, hogy nyíltan cáfolja a Fidesz propagandáját és ezzel durván belerúg Orbán Viktorba! Mindezt persze próbálják titkolni, de minél többen tudnak erről a belső háborúskodásról, annál nagyobb az esélye a Fideszt szétfeszítő válságnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!