Nézze meg ezt az animációt: meg fog változni a véleménye a koronavírusról!

A Flourish Studio készített a weboldalán egy animációt, melyhez a Johns Hopkins Egyetem adatbázisát, a Global Burden of Disease study és a Worldometers populations nyilvántartásait használta fel. A teljesség igénye nélkül 20 jelentősebb halálokot gyűjtöttek össze, beleszámítva a fertőzéses, gyulladásos haláleseteket, gyilkosságokat, alultápláltságot, baleseteket.

Majd egy animációban jelenítették meg az adott okhoz tartozó halálesetek számát az eltelt idő függvényében. Döbbenetes eredményre jutottak:

a COVID-19 megjelenése után nem sokkal a harmadik helyre kúszott fel!

Az összesítésben a cukorbetegség áll az első helyen – az év eleje és július 24. között világszerte 773 ezer áldozatot követelt a grafikon szerint – ezt követi az ábrán TB néven említett tuberkulózis, mintegy 666 ezer halálesettel. Majd ezután a COVID-19 jön, megelőzve az öngyilkosságok számát, megelőzve az AIDS-et és a maláriát is.

Hozzá kell tennünk azonban, hogy a listán nem szerepelnek a szív- és érrendszeri betegségek, amiben évente 17,9 millió ember halhat meg világszerte, és nem szerepel a halálokok között a rákbetegség sem, ami szintén 9,6 millió áldozatot követel évente.

A fenti lista pontosságát befolyásolhatja az is, hogy bizonyos országokban kozmetikázzák az adatokat, illetve azt sem lehet tudni, hogy egy COVID-ban meghalt beteg, hetekkel, vagy hónapokkal később nem halt volna-e meg az alabetegségében egyébként is.

Mindenesetre óvatosságra intünk mindenkit, a második hullám még elérheti hazánkat is!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!