Népszavazással szeretnék megállítani a fideszes gyarmatosítást

A Balaton mindannyiunké! – címmel az MSZP benyújtja a népszavazási kérdéseit.
Balaton, a Velencei-tó és más tavak “fideszes gyarmatosításának” megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az ellenzéki párt, melynek aláírásgyűjtő-íveit kedden nyújtották be hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI).

Tóth Bertalan pártelnök az NVI budapesti székháza előtt tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatón közölte, három kérdésben kezdeményeznek népszavazást. Az első kérdéssel szeretnék elérni, hogy

lehessen ingyen fürdeni a Balatonban.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy a ma még köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, azok ne kerüljenek a “ner-lovagok” tulajdonába. Tiltsuk meg ezek eladását! – szólított fel.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint a harmadik kérdéssel változtatási tilalmat szeretnének elérni a még meglévő strandoknál, hogy ne lehessen lezárni azokat és ott apartmanokat építeni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke szerint az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban.

Hozzátette: 2010 után indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, amelynek révén a “ner-oligarchák” az érdekeltségükbe akarják vonni a Balaton, a Velencei-tó környékét, így szembekerültek a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel és mindenki mással, aki olcsó pihenőhelyet keres magának.

Elmondta, olyan megoldást szeretnének, hogy a fejlesztések is megvalósulhassanak, de az emberek sem szorulnak ki ezekről a helyekről.

Kunhalmi Ágnes, Dr. Tóth Bertalan: A Balaton mindannyiunké! – az MSZP benyújtja a népszavazási kérdéseit. Balaton, a Velencei-tó és más tavak "fideszes gyarmatosításának" megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az MSZP. Az aláírásgyűjtő-íveket kedden nyújtották be hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI).Tóth Bertalan pártelnök az NVI budapesti székháza előtt tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatón közölte, három kérdésben kezdeményeznek népszavazást.Szeretnék elérni, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban.A második kérdés arra vonatkozik, hogy a ma még köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, azok ne kerüljenek a "ner-lovagok" tulajdonába. Tiltsuk meg ezek eladását! – szólított fel.Az ellenzéki politikus ismertetése szerint a harmadik kérdéssel változtatási tilalmat szeretnének elérni a még meglévő strandoknál, hogy ne lehessen lezárni azokat és ott apartmanokat építeni.Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke szerint az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban.Hozzátette: 2010 után indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, amelynek révén a "ner-oligarchák" az érdekeltségükbe akarják vonni a Balaton, a Velencei-tó környékét, így szembekerültek a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel és mindenki mással, aki olcsó pihenőhelyet keres magának.Keszthelyen például a fideszes önkormányzat idén zárta be az utolsó szabadstrandot, pedig a választások alatt azt ígérte, meg fogja azt őrizni- közölte.Elmondta, olyan megoldást szeretnének, hogy a fejlesztések is megvalósulhassanak, de az emberek sem szorulnak ki ezekről a helyekről.

Posted by MSZP on Tuesday, July 28, 2020

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!