Kiderült, hol lógatta a lábát Orbán, miközben Budapesten kivégezték az Indexet

Fotó: Orbán Viktor - Facebook

A Magyar Narancsnak sikerült kiderítenie, hol készíttethette Orbán magáról azt a fotót, amit szombaton töltött fel a közösségi oldalára, és amin szalmakalapban pózol háttérben a Balatonnal. Miközben a fél ország napok óta az Index kivégzésével volt elfoglalva, Orbán teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, a brüsszeli EU-csúcs óta színét sem lehetett látni.

Először a tüntetés másnapján hallatott újra magáról, akkor töltötte fel a szalmakalapos képét a Facebook-oldalára. A kép mellé azt írta, megidézve a közrádióban tett korábbi kijelentését, miszerint „Több Balaton, kevesebb Adria” (arra az ajánlásra utalva, hogy a járványhelyzet miatt idén tanácsosabb belföldön, mint külföldön nyaralni), hogy

“Több Balaton, kevesebb Brüsszel”.

Több Balaton, kevesebb Brüsszel // More Balaton, less Brussels

Posted by Orbán Viktor on Saturday, July 25, 2020

 

A lap utánajárt, és kiderítette, hogy a kép Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a luxusbirtokán készülhetett. Ezt korábbi fényképes összevetésekre alapozták. Emlékezetes, 2019-ben az Átlátszó derítette ki, hogy Tiborcz a Veszprém megyei Felsőörsön, a Balaton felvidékén felhúzott egy egyhektáros, úszómedencés luxusvillát. A villához saját borospince, napelem-farm, sőt, még egy bozótossal gondosan eltakart úszómedence is tartozik, annak ellenére, hogy hivatalosan a mezőgazdasági művelés alól nemrég kivett telkeken csak „gazdasági épületek” állnak.

Orbán profilképének felnagyított változata      Forrás: Magyar Narancs
És a ház, ami a korábbi Tiborcz-villáról készült drónfelvételen is látható

Az Átlátszó akkori cikkében megállapította, hogy az egyhektáros nyaralókomplexum ára a terület nagysága és elhelyezkedése, és a környékbeli ingatlanárak alapján

több százmillió forintra becsülhető.

A Balaton felvidékének NER-lovagok általi felvásárlása egyre nagyobb visszhangot kapott az utóbbi időben, több párt, köztük az MSZP is kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az agresszív beépítésekre. Nemrég derült ki pl., hogy Szatmáry Kristóf fideszes képviselő panzióval és saját borászattal, EU-s pénzből építheti be a Badacsony egy részét. Szintén fontos hír volt, hogy Szigliget teljes vezetése lemondott, amiért állításuk szerint nem bírták tovább az ingatlanfejlesztők agresszív nyomulását (erről bővebben a cikk alján).

Miközben tehát épp beszántották Magyarország legolvasottabb független hírportálját, Orbán egy olyan luxusvillában lógatta a lábát a Balaton felvidékén, melyet az elmúlt években multimilliárdossá váló veje húzatott fel (neki?). Az erről készített fotót pedig annak a Brüsszelnek szánt gúnyolódással kommentálta, aminek néhány nappal korábban még azt bizonygatta, hogy amelyik ország nem tartja be az európai jogállamisági követelményeket, annak sürgősen távoznia kellene az EU-ból.

A szigligeti eset:

Lemondott az Orbánék nyomulásának ellenálló balatoni település teljes vezetése

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!