Támadásba lendült a Fidesz – Így próbálják kimosni magukat a jövőbeni eljárások alól!

Varga Judit és Orbán Viktor Fotó: Varga Judit/Facebook

Az EU-csúcs végül eredményesen lezajlott, először sikerült olyan feltételeket elfogadtatni, melyek révén jobban ellenőrizhető lesz az uniós források felhasználása. Orbán egyből győzelmet hirdetett, de valójában hatalmas vereséget szenvedett.

Tény, hogy az eredeti javaslatnak csak a “felvizezett” változatát fogadták el, de még ez is komoly fejfájást okozhat azoknak, akik nem a megfelelő módon használnák fel az unió által adott forrásokat.

A pénz elosztásában nem játszik szerepet továbbra sem az olyan eljárás, melyet Magyarország és Lengyelország ellen indítottak korábban,

de a jogállamiság a források elköltésében igenis fontos szerepet kap!

Ha pedig egy tagállam visszaélést követ el, nem megfelelő módon használja a közös büdzséből kapott pénzeket, a szankciók elindításához már 15 tagállam szavazata is elég, így tehát már nem tudja megvédeni egymást a lengyel és a magyar kormány.

A csúfos vereséget, illetve a jövőben lehetséges eljárásokat, melyeket indíthatnak a magyar kormánnyal, Magyarországgal szemben, már most előre szépen becsomagolja nekünk a Fidesz. Elkezdték megalapozni a hazugságokat, miszerint csak a Brüsszelben ellenük áskálódók kegyetlen támadása miatt éri kritika őket, és nem azért, mert visszaélnek az uniós forrásokkal.

Ezt a tényt erősíti Varga Judit jóslata is, melyben kifejtette, hogy

“Ezek a szereplők erőforrásokat nem kímélve évek óta építik a »jogállamiság« fedőnév alatt futó összehangolt és átfogó politikai kampányt ellenünk. Kizártnak tartom, hogy egy csatavesztés után feladnák a küzdelmet.

Arra számítok, hogy ősszel egy új, minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozat veszi kezdetét”.

A 444.hu közlése szerint, az igazságügyi miniszter azt is elmondta a Magyar Nemzetnek adott interjú során, hogy kik fognak “oroszlánrészt vállalni” a támadássorozatban: a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők.

“Eddig sem a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben, hanem Brüsszel érdekeit Magyarországon, ez aligha fog változni.”

Varga kifejtette azt is, hogy Orbánnak sikerült elérnie, hogy az uniós források elosztását ne kössék a jogállamiság feltételéhez, sőt, “az új költségvetési kondicionalitás leírásában a »jogállamiság« kifejezés nem is szerepel” – tette hozzá.

Szerinte pedig az ellenzéki EP-képviselők “biztosan elmondják majd, hogy ami le van írva a konklú­ziókban, az valójában nem is azt jelenti, hanem valami teljesen mást.

De tudjuk, hogy a küzdelem java még hátravan, és ezt felkészülten várjuk”.

Az azonban érthetetlen, hogy egy kormány, mely állítása szerint mindent a legtörvényesebben intéz, miért fél ilyen rendkívüli módon az ellenőrzésektől?! Hisz, ha nincs takargatnivalója, akkor könnyűszerrel áll bele bármilyen vizsgálatba, vagy bármely szigorú pénzelosztási rendszerbe.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!