Hivatalosan is megjelent: üthetik a gyerekeket az iskolaőrök

Képünk illusztráció

Szeptembertől országosan közel 500 iskolában vezetik be az iskolaőrséget. Az iskolaőrséggel kapcsolatban ez első felháborodási hullámot az okozta, hogy a mindössze 8. osztályos végzettséget megkövetelő munkakörben dolgozók

több fizetést kapnak, mint az egyetemi végzettséggel renddelkező kezdő tanárok!

Ugyanis, Budapesten és Pest megyében bruttó 230 ezer forintos, vidéken bruttó 220 ezer forintos bér, valamint évi 200 ezer forintnyi cafeteria várja – ez nettóban mindössze 153- 146 ezres fizetést jelent, míg egy egyetemet végzett pályakezdő pedagógus fizetése bruttó 210 ezer forint.

Most viszont az is kiderült Magyar Közlöny legújabb számában megjelent belügyminiszteri rendeletből, hogy az iskolaőr

gázsprayvel le is fújhatja, illetve rendőrbottal ütheti a gyerekeket!

Egy kicsit sem nyugtat meg minket, hogy csak a tanulók karját és lábát üthetik, ahogy a rendelet fogalmaz: „a  rendőrbot vagy a  vele egy tekintet alá eső más eszköz alkalmazásakor az  ütés kizárólag a  támadó végtagot érheti”.

Az aggodalomra az ad okot, hogy olyan emberek kezébe adnak ilyen hatalmat, akikről egyáltalán nem vagyunk megbizonyosodva, hogy kellő felkészültségük lesz megítélni, hogy mikor mi a fellépés szükséges mértéke.

Ugyanis a munkához elég, egy 8 osztályos általános iskolai végzettség, ha a jelentkező átlagos intelligenciával, kommunikációs képességgel és átlagos érzelmi-indulati kontrollal bír. Ezek pedig véleményünk szerint nem elegendőek az iskolában történő esetek szakszerű kezeléséhez, ehhez nagyobb felkészültség szükséges, még akkor is, ha az illető teljesítette a felvételhez szükséges megadott számú fekvőtámaszt és felülést.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!