Fideszeseket így még nem osztott ki senki – Ujhelyi keményen nekiment a kormánypártnak!

Levélben fordult Ujhelyi István a Pénzügyminisztériumhoz, hogy megtudja, pontosan mire költötték az általuk közölt 450 milliárd forintot a koronavírus elleni védekezésre hivatkozva.

Az MSZP EP-képviselője szerette volna megtudni, hogy milyen eszközökre költötték a pénzt, milyen mennyiségben és honnan vásároltak, illetve, hogy van-e köztük olyan, amely nem kizárólag a járvány elleni védekezésre szolgál, hanem mondjuk a közegészségügyi rendszer hosszú távú megerősítését is segítheti.

“Nem bonyolult kérdés, ráadásul jogos is: tudni kell, hogy az adófizetők pénzét pontosan mire és miként költötték el. Az államnak kötelessége mindennel megfelelően és érdemben elszámolnia, nincs ebben semmi különös.”

– vélekedett Ujhelyi.

Megkeresésére azonban a Pénzügyminisztérium helyett Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált, de válaszában “nemhogy adatok vagy számok, de jószerivel egy tisztességes mondat nem szerepelt: csak baloldalizás, vádaskodás, terelés”.

Az MSZP-s politikus szerint, épp ettől a reakciótól, titkolózástól válik az egész végtelenül gyanússá, hogy egy normális, hétköznapi kérdésre pánikszerű hörgéssel és arroganciával reagálnak.

Menczer Tamás és főnökei ezek szerint még mindig azt hiszik, hogy a közpénz nem a magyar emberek pénze, hanem az övék, ami felett szabadon rendelkeznek,

aki pedig rákérdez az elköltésére, az “akadályozza a védekezést”, de minimum egy hígmagyar hazaáruló.”

– áll Ujhelyi közleményében, majd hozzáteszi: “a pökhendiség és az emberek lenézése nem holmi felsőbbrendűséggel indokolható kurucos bátorság, hanem szégyelleni való primitívség.

A zsebre dugott kézzel való közlekedés sem politikusi macsóság, hanem szimplán bunkó viselkedés.

A közpénz pedig a köz pénze, nem a ti zsebpénzetek. Ha nem vagytok hajlandóak elszámolni vele – talán azért, mert takargattok valamit – akkor rákényszerítünk titeket arra, hogy megtegyétek.”

Ujhelyi azt is kiemeli, hogy a kért adatokhoz közérdekű adatigényléssel, vagy ha kell, bírósági ítélettel, de hozzá fog jutni.

Ujhelyi István dr., az MSZP Európai Parlamenti képviselőjének eheti nyílt leveleA Nemzeti Semmibevétel…

Posted by MSZP on Sunday, July 19, 2020

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!