Vidékről buszoztatott áltüntetőkkel próbálták lejáratni Pikó Andrást és Józsefvárost

Fotó: jozsefvaros.hu/Nagy Dániel

Szombaton váratlanul egy közel száz fős, többnyire romákból álló tömeg jelent meg a józsefvárosi önkormányzat előtt. A fasiszta kormánypárti bulvárszennylap Ripost úgy számolt be az esetről, hogy

„Elegük lett a józsefvárosiaknak Pikó András ámokfutásából, ezért egy jókora tömeg gyűlt össze szombaton a polgármesteri hivatal előtt.”

Ha az ember csak a Ripost beszámolóit nézné, azt gondolhatná, hogy a józsefvárosiaknak elegük lett a Pikó alatt kialakult “áldatlan állapotok, a rossz közbiztonság, rossz köztisztaság, rossz közétkeztetés és a drogok” miatt. Szerencsére azonban nemcsak a Ripost követte nyomon az eseményeket, hanem az önkormányzat is készített egy videóriportot a tüntetésről. Így aztán egykettőre kiderült, hogy azok, akikre a Ripost “józsefvárosiakként” hivatkozott, valójában

vidékről buszoztatott áltüntetők voltak.

Többségük az önkormányzati újság kérdésére arra sem tudott választ adni, miért érkezett a helyszínre, egyesek azt emlegették, hogy ők csak “a hirdetésre jelentkeztek”, mások pedig kelletlenül beismerték, hogy vidékről jöttek, és semmi közük nincs Józsefvároshoz.

Balogh István önkormányzati képviselő azt írta a kamutüntetésről Facebook-oldalán: „Jászkisér, Monor, Szolnok – csak néhány olyan település, ahonnan a mai józsefvárosi Polgármesteri Hivatal elé érkező “tüntetők” saját elmondásuk alapján érkeztek. Elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelynek vidékről kell buszoztatnia embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel, amelynek nem lakói.”

Videóbeszámoló az esetről:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!