Miért csak akkor háborog Majka a kormány ellen, amikor az ő megélhetése kerül veszélybe?

Magyarország egyik legnagyobb jelenkori rákfenéjére világít rá az a vita, ami könnyűzenei előadók, köztük Majka, és a kormány között alakult ki, miután Palkovics László innovációs miniszter belengette, a járványügyi helyzet alakulásának függvényében előfordulhat, hogy augusztus 15.-e után is fenn kell tartania a kormánynak a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltást. A tiltás Majka esetében azzal járna, hogy az augusztus 16-ára, 17-ére és a szeptember 12-ére meghirdetett koncertjeit nem tudná megtartani.

A rapper azon akadt ki, hogy a kormány a tiltást csak a koncertek és a fesztiválok esetében lengette be, a számára kedvesebb futballmeccsek és a sportrendezvények esetében nem. Majka egy felháborodott hangvételű videóban úgy fogalmazott, felháborító a kormány kettős mércéje, hogy van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, és van, akinek nem. Majka szerint “mindenki csinálhat mindent, egyedül a könnyűzenei iparág az, ami most totálisan ki van véreztetve”. A zenész arra kérte a zeneiparban dolgozó kollégáit, hogy “valamilyen módon juttassák el a kormánynak az üzenetet, azoknak, akik döntenek a sorsukról, hogy egy picit fontolják meg ezt a dolgot, és hogy inkább segítsék, és ne bénítsák ezt az iparágat”.

Mindamellett, hogy természetesen osztjuk Majka véleményét, és mi is felháborítónak tartjuk a kormány kettős mércéjét, hogy csak azért, hogy benyaljon a fociszerető miniszterelnöknek, úgy tesz, mintha egy focimeccsen kevesebb esélye lenne a koronavírus terjedésének, mint egy koncerten, a legnagyobb tiszteletünk mellett, de megkérdeznénk tőle, hogy

amúgy ő hol élt az elmúlt 10 évben?

Komolyan meglepi, hogy a kormány kettős mércét alkalmaz? Nem szeretnénk kioktatóak lenni, de tényleg címeres nagy ökörnek kell lenni ahhoz, hogy 10 év NER után valakit még meglepjen, ha ő is sorra kerül a kormány szopórollerén.

Kedves Majka! Üdvözölünk Orbán Viktor Magyarországán!

Néhány éve, amikor számon kérték Majkán, hogy nem zavarja-e, hogy annak a TV2-nek bohóckodik milliókért, ami fél hetes híradójában évek óta a legsötétebb időket idéző módon mocskolja a kormány politikai ellenfeleit, Majka az akkor még Andy Vajna által tulajdonolt csatornáról azt mondta, idézzük:

„Ki a faszt érdekel a politika?

Engem nem érdekel a politika. Én egy olyan cégnél dolgozom, akiknek elvileg lehet, hogy van valami közük valamilyen politikához, de én a fizetésem egy olyan embertől kapom, akinek ha megnézzük a szakmai útját például, akkor nagyon sok embernek Magyarországon előre kellene köszönnie csókolómmal neki.

Majkának ez a magyarokra sajnos nagyon is jellemző hozzáállása a közügyekhez és a politikához talán mindennél világosabban mutatja, mi ma Magyarország legnagyobb rákfenéje. Ez a fajta közönyösség, ez a fejet a homokba dugás, ez a “mindent leszarok, amíg engem nem érint” hozzáállás az, ami az Orbán Viktor-féle korrupt tolvajokat hatalomban tartja. Ez tehet arról, hogy a magyar társadalom képtelen az önvédelemre és az önszerveződésre, hogy mára olyan mértékben atomizálttá és talajvesztetté vált, immunrendszere olyannyira legyengült, hogy

képtelen útját állni az olyan gátlástalan ragadozóknak, mint amilyen a Fidesz.

Hol volt Majka, és a könnyűzenei iparág, amikor a Fidesz úthengerként átgázolt a tanárokon? Amikor felzabálta a szabad sajtót? Amikor bedarálta az egészségügyet? Amikor csicskájává tette a magyar tudományos életet, rabszolgát csinált a munkavállalókból, és százmilliós bírságokkal lehetetlenítette el az ellenzéket? Amikor átírta a választási törvényt, lakájokkal töltötte fel a szabad intézményrendszert, uszított a menekültek, a romák és a melegek ellen, vagy amikor törvénnyel tette lehetetlenné a transzneműek életét?

Miért csak akkor szólal fel Majka a hatalom önkénye ellen, amikor ő is sorra kerül?

Ismerjük a régi példabeszédet, hogy amikor a többiekért jöttek el, mi némák maradtunk, és mire ránk került a sor, már nem volt ki kiálljon értünk. Majka még mindig nem értette meg ennek az üzenetét? Mi, magyarok még mindig nem értettük meg ennek az üzenetét? Minek kell még megtörténnie ahhoz, hogy végre megtanuljuk a leckét, hogy

együtt erő vagyunk, de szerteszét gyöngeség?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!