Orbán focifüggősége miatt hazudnak a meccsek veszélyességéről?

Nehéz elképzelni, hogy van ma épelméjű ember Magyarországon, aki ne látna át azon az arcátlan hazugságon, amit Gulyás Gergely próbált lenyomni az emberek torkán csütörtöki kormányinfóján, miszerint veszélytelenebb részt venni egy focimeccsen, mint egy koncerten vagy fesztiválon. Akinek nem vette el teljesen az eszét a szektás fanatizmus, az pontosan tudja, hogy a koronavírus transzmissziós rátája nincs összefüggésben azzal, hogy az emberek egy koncerten vagy a miniszterelnök kedvenc időtöltésének számító focinézés közben tömörülnek össze. Függetlenül attól, hogy a súlyosan focifüggő miniszterelnöknek mi a hobbija, a koronavírus nem szelektálja, hogy hol terjed és hol nem. Ha a nyári meleg sem volt képes megfékezni a vírust, Orbán Viktor személyes preferenciái sem fogják tudni.

Ez természetesen mindenkinek világos, aki hajlandó néha használni az eszét, és nem törzsi alapon gondolkodni a világról. Az már kevésbé érthető, hogy Gulyás Gergely miért kezdett ennek ellenére is paródiába illő hazudozásba a kormány sportrendezvényeket érintő kettős mércéjét illetően. Újságírói kérdésre, miszerint miért gondolja a kormány, hogy veszélytelenebb meccsen tartózkodni, mint koncerten, azzal az abszurd magyarázattal állt elő, hogy

a koncerteken alkoholt is lehet fogyasztani, ami miatt kevésbé tartják meg egymástól a távolságot az emberek.

Hiába vetette közbe az Index újságírója, hogy 5 százalék alatti alkoholos italokat, például sört a stadionokban is lehet inni, és a távolságot sem tartják úgy be mindig az emberek, ahogy azt Gulyás próbálja elhitetni, a kancelláriaminisztert ez nem zavartatta különösebben. Gúnyosan csak annyit válaszolt, a kormány majd javasolja, hogy az Index szerkesztőségének javaslatára ezt is szüntessék meg.

Természetesen akinek van egy csepp esze, az minimum sejti, hogy a különbségtételt nem biztonsági, vagy járványügyi alapon hozták meg, hanem azon az alapon, hogy mi kényelmes Orbán Viktornak. Orbán hónapokig volt kénytelen nélkülözni a politika mellett élete másik nagy szenvedélyét, a focit, ami úgy tűnik, elvonási tüneteket okozhatott nála. Nehéz lenne legalábbis más racionális magyarázatot találni arra, hogy miért döntöttek volna úgy, hogy kockára teszik a magyarok egészségét a stadionok megnyitásával. Szintén az elvonási tünetek csökkentésének szándékára utalhat, hogy a kormány az uniós országok közül elsőként döntött a nyitásról. Sőt, újabban már az újranyitás utáni korlátozásokat is eltörölte. Mindezt úgy, hogy Európában közben a legtöbb szövetség még most is zárt kapuk mögött játszatja a meccseket.

Az, hogy itthon hivatalosan még senki nem fertőződött meg meccsnézés közben, nyilvánvalóan nem jelenti azt, hogy később sem fog. A bolgároknál kupameccsen vagy az azutáni ünneplésben pl. öt focista és ötven szurkoló is megfertőződött a vírussal. Gulyás azért hazudik ilyen átlátszóan a vírus veszélyeiről, mert nem tud jobb hazugságot kitalálni arra, hogy a valódi indok a koncertek és a focimeccsek különválasztására nem a járvány vagy a magyarok biztonsága feletti aggodalom, hanem az, hogy minden áron csökkenteni akarják a miniszterelnök diszkomfortérzetét, amit a foci elvonása váltott ki. Újfent bebizonyosodott, hogy Orbán hobbija és személyes érzései, szeszélyei fontosabbak a kormánynak, mint a magyar emberek egészsége és biztonsága. Ha esélye adódik rá a kormánynak, hogy kedvére tegyen a teljhatalmú miniszterelnöknek, úgy tűnik, semmi nem lehet elég drága.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!