Orbán óriási bajba került! Tömegesen fordulhatnak el tőle a hívő emberek!

Orbán Viktor és Recep Tayip Erdogan török elnök örülnek egymásnak // Fotó: MTI/EPA

Egyik legnagyobb hazugságával bukhat le Orbán Viktor! Igazi csapdába került, ami miatt rengeteg hívő ember ábrándulhat ki belőle. Az történt ugyanis, hogy miközben a Fidesz egész politikáját a kereszténység védelmébe csomagolja, Recep Tayyip Erdogan,

Orbán barátja egy volt keresztény bazilikát alakíttat át mecsetté! A magyar kormányfő pedig rémülten hallgat!

Van is oka a Fidesznek a sunnyogásra, hisz szinte az egész politikájukat a kereszténység védelmének hangoztatására építik. Orbánék a keresztény kultúra megóvására hivatkozva migránsoznak, a hit szavával visszaélve próbálják manipulálni a hívő magyar embereket, hogy szavazzanak rájuk. Még egy Üldözött Keresztények Megsegítéséért felelős államtitkárságot is létrehoztak. Erre most kiderült, hogy Orbán egyik legnagyobb haverja meggyaláz egy volt keresztény katedrálist!

Orbán azért van bajban, mert tudja: ha elítéli Erdogant, oda a barátság, ha viszont hallgat, tömegesen ábrándulnak ki belőle a hívő emberek!

A Fidesz tehát igyekszik elhallgatni ezt a hírt és úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi. Ami azért is nehéz, mivel az egykori bazilika mecsetté alakítását szinte az egész keresztény világ elítéli. II. Ferenc pápa mély fájdalmát fejezte ki, Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka, az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka, valamint a romániai, ciprusi, georgiai ortodox egyház vezetője is szót emelt ellene. A görög kormány történelmi hibának nevezte Erdogan határozatát, de még a Trump által irányított amerikai külügyminisztérium is csalódottságát fejezte ki.

Egyedül a Fidesz hallgat! Itt az idő, hogy Orbánék színt valljanak, mennyire fontos nekik a kereszténység!

A Hagia Sophia nevű katedrális Isztambul egyik legkiemelkedőbb turistalátványossága, 1934 óta múzeum. Az épület 537-től a Bizánci Birodalom legfontosabb székesegyháza és az ortodox keresztény világ központja volt. Konstantinápoly 1453-as elfoglalása után az oszmán vezetők dzsámivá alakíttatták át, majd a XX. században Musztafa Kemal Atatürk, a modern Törökország atyja rendelkezett úgy, hogy legyen múzeum. Ezt a rendelkezést mondta ki semmisnek pénteken a török legfelsőbb közigazgatási bíróság, Erdogan pedig azonnal elrendelte, hogy a világörökség részét képező isztambuli épületet alakítsák át ismét mecsetté.

Az ellenzéknek most nem kellene mást tennie, mint elítélni Erdogan döntését és felszólítani a Fideszt, hogy csatlakozzon!

Ha Orbán erre nem hajlandó, az minden eddigi hazugságát leleplezi és végre a saját hívei is rájöhetnek, hogy a kereszténység hangoztatása számára csak egy politikai eszköz. Ehhez viszont az kell, hogy minél többen tudjanak erről és minél hangosabban kérdezzék Orbánt: mi a véleménye arról, hogy a török haverja mecsetté alakít egy volt keresztény bazilikát?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!