Nem mindenkire vonatkoznak a beutazási szabályok – Mutatjuk, kik jöhetnek a legfertőzöttebb országokból is!

Vasárnap jelentette be a kormány, hogy három kategóriába sorolják az országokat, melyekből így különböző módon utazhatnak be az adott ország állampolgárai, vagy épp egyáltalán be se léphetnek Magyarország területére. A lista összeállítása néhány esetben azt a látszatot kelti, hogy nem szakmai, hanem politikai alapon született döntés – erről egy korábbi cikkünkben részletesen is írtunk.

Most pedig újabb részlet derült ki a beutazási tilalommal kapcsolatban.

Alapszabály, hogy a vörös kategóriába tartozó országokból külföldiek nem jöhetnek Magyarországra! Ide sorolható Ukrajna, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, szinte az összes ázsiai és afrikai ország, valamint Óceánia és Ausztrália is – közölte a 444.hu.

Azonban a kormány a megjelent intézkedésben hagyott egy kiskaput!

A tiltás nem vonatkozik azokra a sportolókra, illetve sportszakemberekre, akik valamelyik idehaza megrendezett nemzetközi sporteseményre érkeznek, ilyen például a Felcsúton rendezett nemzetközi kupameccs. Annyi kikötés van, hogy nekik is be kell mutatniuk két negatív koronavírus-tesztet, melyeket öt napon belül végeztek el rajtuk. Igaz, előfordulhat, hogy valakinél csak a harmadik teszt mutat ki pozitív eredményt,

de bizonyos események úgy látszik, minden kockázatot megérnek!

A sportolók mellett azonban szurkolók nem jöhetnek, ráadásul nekik még a sárga listára került országokból sem igazán éri meg, mivel kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!