Orbánnak csődöt mondott a terve – a budapestiek Karácsony mellett állnak

A fővárosiak jó része átlát azon a politikai intézkedés sorozaton, amivel Orbán akarja büntetni Budapestet. Legalábbis ez derül ki a Publicus Intézet kutatásából, melyet a Népszava megbízásából készített. Hatalmas arányban,

a lakosok 69 százaléka tartja elfogadhatatlannak a fővárost sújtó kormányzati elvonásokat!

publicus bp elvonasok

Mindez jól mutatja, hogy sem a koronavírusra való hivatkozás, sem más kommunikációs trükk sem jött be a kormány részéről, nincs elfogadható indok az elvonásokra és azok mértékére. Ez egyben azt is jelentheti, hogy orbán iszapbirkózása csak ellenszenvet szült, és nem sikerült ezzel budapesti szavazókat szereznie. A megkérdezettek többsége (59 százalék) szerint a kormány csak politikai okokból feszíti a húrt Budapesttel, de nem hagyja csődbe jutni a várost, igaz, az MSZP-P és DK tábora ennél sötétebben látja a helyzetet.

A felmérés arra is kereste a választ, hogyha maradnak az elvonások, akkor a főváros mely pénzt spóroló, vagy bevétel növelő intézkedését hogyan fogadná a közvélemény. Meglepő módon a parkoló díjak emelkedését tartották a megkérdezettek a legelfogadhatóbb megoldásnak:

publicus bp elvonasok2

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!