Hatalmasat hazudott Orbán – Még a saját szavazóit is átverte!

Eltelt 10 év mióta a Fidesz hatalomra került, így most ideje lerántani a leplet Orbán egyik legnagyobb hazugságáról. A Fidesz és Orbán megválasztásuk előtt kisebb és olcsóbb államot ígértek.

A hangzatos ígéret ellenére, épp az ellenkezőjét csinálták!

Tíz év bőven elég lett volna, hogy a magyar emberek boldogulását elősegítsék, ehelyett azonban csak a saját érdekeiket nézték.

Az MSZP közleményében kifejti, hogy

2010 óta a “miniszterek és államtitkárok száma több, mint négyszeresére nőtt és az államtitkári fizetésüket is drasztikusan, 750 ezer forintról 1 millió 750 ezer forintra emelték.

A miniszterek, államtitkárok és államtitkári besorolású Fideszesek száma már a 300 főt is meghaladja.”

Hozzáteszik továbbá, hogy ennyi emberhez rengeteg szolgálati gépjármű is tartozik, erre az Orbán-kormány pedig legutóbb is 82 milliárd forintot tervezett be.

“Ezzel szemben 10 éven át egy huncut fillérrel nem emelték a családi pótlékot, a GYES-t, és több, mint egy évtizede változatlanul csak 28.500-Ft az öregségi nyugdíjminimum” – áll a szocialista párt közleményében.

Az MSZP szerint a Fidesz vezetése alatt még új lakásokból is jóval kevesebb épült, mint a kormányváltást megelőző időszakban. A jelenlegi kormányzás alatt, az éves átlag nem éri el a 15 ezer darabot sem, ami a korábbi időszakok fele, harmada. (2003-2010. között 279 ezer lakás, 2011-2019. között 120 ezer lakás)

Az sem elhanyagolható, hogy elhagyta hazánkat félmillió, míg a Kárpát-medencét mintegy egymillió magyar a jobb és biztonságosabb élet reményében.

“Sajnos, a 10 éves Fidesz uralom legfőbb jellemzője lett a kormányzati luxus, az agyonfizetett politikai kinevezettek, a százmillárdba került hazug propaganda, a többszáz milliárdért épített, de üresen kongó stadionok, a használt és rozsdás Oroszországból beszerzett metrókocsik, a fel nem újított Lánchíd, a válságos állapotban lévő egészségügyi rendszer, az oktatásban tapasztalható krízis, és a katasztrofális minőségű utak.”

Az MSZP készen áll arra, hogy az ellenzéki pártokkal közösen leváltsák Orbánt és bűnös rendszerét és létrehozzanak együtt egy igazságos, mindenki számára élhető, biztonságosabb és zöldebb Magyarországot – zárja sorait az ellenzéki párt.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!