Ez Orbán legaljasabb spicli módszere! Gyerekek jelentenek a szüleikről a Fidesznek!

Orbán gyerekekkel - képünk a nem az Erzsébet táborban készült

Ennél már tényleg nincs lejjebb! Az Erzsébet-táborokban nyaraló gyerekektől gyűjt információkat a családokról a Fidesz! A kicsikkel egy olyan 4 oldalas kérdőívet töltetnek ki, amelyen 1-től 5-ig terjedő skálán kell osztályozniuk a saját szüleiket, testvéreiket, leíratják velük, hogy van-e saját autójuk.

A nyomtatványon a gyerekeket arról is kérdezik, szeretnének-e kistestvért, vagy milyen gyakran szoktak facebookozni.

0708 Kerdoiv

A botrányos felmérésre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hívta fel a figyelmet saját honlapján. Szerintük bár a nyomtatvány kitöltése elvileg anonim, az abban szereplő érzékeny információk megkérdőjelezik a névtelenséget.

És valóban: ha teljes családprofilt és az irányítószámot tartalmazó kérdőívet összevetik a résztvevők listáján szereplő adatokkal, ez alapján

a kitöltő gyerekek személye egyértelműen beazonosítható!

 

A PDSZ szerint a kérdőív módszertani és adatkezelési szempontból is aggályos, mivel „olyan szubjektív tapasztalatokra, érzelmi viszonyulásokra is rákérdeznek a felmérés készítői, amelyek amellett, hogy szigorúan bizalmas információk, egy sima bekarikázós kérdőíven nem is igazán mérhetők fel szakszerűen.”

Az Index kiderítette, hogy

a kérdéssort egy, a Fidesz-kormány által létrehozott intézet állította össze!

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) a portál kérdésére megerősítette, hogy a „Véleményed kincs” nevű kutatást ők végzik, de szerintük a kérdőívek szülői nyilatkozathoz kötöttek, önkéntes és anonim módon lehet kitölteni őket, a válaszok alapján létrehozott adatbázist pedig a válaszok kielemzése után „haladéktalanul megsemmisítik”.

Hogy erre mi a garancia, arról már nem beszél senki, mint ahogy arról sem,

vajon mennyire voltak képben a táborozási papírokat kitöltő szülők azzal, hogy milyen kérdéseket fognak feltenni a gyereküknek?

Ezért fontos, hogy legalább most, utólag minél többen értesüljenek erről!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!