Elképesztő dologra derült fény – Így lopják meg a magyar családokat!

“Még mindig nem tudjuk, hogy a Fidesz miért adja sokkal drágábban az energiát, mint amennyibe az kerül” – kezdi Facebook bejegyzését az MSZP, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar kormány évek óta rendkívül alacsony áron jut hozzá a földgázhoz, mégis drágán adják el a lakosságnak.

Hiába tett többszöri javaslatot is a szocialista párt arra vonatkozólag, hogy a fél- illetve negyed áron beszerzett gáz árát csökkentsék, a kormány ezt mindig elutasította.

“Volt olyan időszak, amikor 19 forintért vették a földgáz köbméterét, mégis ennek sokszorosáért, 101 forintért adták a magyar családoknak.”

Az MSZP szerint, ezzel a lépéssel is csak nyerészkednek a magyar családokon azok a cégek, akik beszerzik az energia alapanyagot.

A szocialista párt annak érdekében, hogy csökkenjen a gáz, a villamos energia illetve a távfűtés ára, önálló javaslatot nyújt be, így ha az elfogadásra kerül, 30 százalékkal csökkenne a gáz ára!

Tóth Bertalan kifejtette: a felhasznált gáz túlnyomó része külföldről érkezik, a világ gáztőzsdéin pedig jelentősen csökkennek az árak. Májusban a közép-európai gáztőzsdén volt olyan nap, amikor 19 forintba került egy köbméternyi energiahordozó, de 30 forintnál sosem volt drágább.

Az MSZP elnöke kijelentette, hogy 2014 óta a Fidesz drágábban adja a gázt, mint tehetné, a különbözet pedig az “oligarcháit gazdagítja”.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!