Sarokba szorították Hollikot – Nem tudott választ adni egy fontos kérdésre!

fotó: MTI / Illyés Tibor

Mint az már korábban kiderült, a kormány által 300 milliárdért rendelt egészségügyi felszereléseket, a WizzAir gépei szállították haza, amiért a cég 7 milliárd forintot kapott az államtól.

Csakhogy lett volna egy olcsóbb megoldás is!

Legalábbis ezt állítja Demeter Márta LMP-s képviselő, aki szerint a Magyar Honvédség által 2017-ben vásárolt repülőgépek, pont az ilyen feladatok miatt kellettek. Így ha azokat használták volna, megspórolhatták volna a szállítási költséget.

“Pont maga a kormány érvelt azzal, hogy ezek elsősorban szállítási feladatra valók, és külön kiemelték azt, hogy kritikus helyzetben, vészhelyzet esetén, ezeket a gépeket fogják igénybe venni.

Hát, most nem ez történt, ez világosan látszik.” – nyilatkozta Demeter az RTL Klub Híradójának.

Az üggyel kapcsolatban, hogy miért a WizzAir gépeivel szállították haza a lélegeztetőgépeket és egyéb egészségügyi felszereléseket, megkérdezték Hollik Istvánt is, aki a kérdésre nem tudott konkrét választ adni. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt azonban kijelentette:

“Biztos vagyok benne, hogy a kormányzatnak van racionális magyarázata erre,”

majd hozzátette, hogy “nem l’art pour l’art pénzszórásról van szó”.

Az RTL-nek végül a Külügyminisztérium küldte meg a választ a kérdésre, mely szerint azért volt szükség a WizzAir gépeire, mert sokkal nagyobb mennyiségű árúról volt szó, mint azt a Honvédelmi Minisztérium repülőgépeivel el lehetett volna szállítani.
Illetve hozzátették, hogy a polgári gépek gyorsabban kapnak engedélyt Kínától, mint a katonai járművek.

Ebben az esetben felvetődik a kérdés:

ha a Honvédség gépeit veszélyhelyzet idején nem lehet arra a feladatra használni, mint amiért vásárolták azokat, akkor mi értelme volt a beszerzésüknek?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!