Orbán kimondta: gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak

Orbán Viktort tolvaj. Ez eddig még nem is lenne újdonság, dehogy ezt saját magáról kerek-perec kijelentse egy politikus, az már ritkább eset. Orbán pedig kijelentette, hogy a forint kormányzati gyengítése tulajdonképpen egyszerű lopás, mert „ellopják vele a pénzt az emberek zsebéből” azzal, hogy a fizetésüket leértékelik.

„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.”

Orbán Viktor ezt még 2004-ben, ellenzéki vezetőként mondta, és egyet kell értenünk mindenszavával. Amikor a Fidesz átvette a hatalmat 2010-ben, az euró árfolyama kevéssel haladta meg a 280 forintot, most pedig olyan zuhanást mutatott be a forint, amire emberemlékezet óta nem volt példa.

2009-ben pedig a Fidesz EU programjában olvashattuk azt, hogy „a nemzeti önbecsülés szempontjából is fontos fegyvertény lesz az euró bevezetése.” Úgy látszik, Orbánnak már nem fontos a nemzeti önbecsülés, már nem érdekli, hogy gyenge az állam, amit vezet, csak az érdekli, hogy tudatos politikával legyengített forinton mennyit kereshetnek ők.

Eldobták az utolsó esélyünk is, hogy a fajlett nyugati államokhoz tartozzunk: 2023-ban már Horvátország és Bulgária is bevezeti az eurót, a szlovákok és szlovének pedig már rég élvezik annak minden előnyét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!